Verkeer A28 richting Julianaplein vanaf dit weekend over tijdelijk viaduct

Verkeer A28 richting Julianaplein vanaf dit weekend over tijdelijk viaduct

John

Vanaf zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 richting Julianaplein via een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. Dat tijdelijke viaduct is vorig jaar al gebouwd. Begin april gaat ook het verkeer vanaf het Julianaplein via dit tijdelijke viaduct rijden. Als het verkeer is omgezet, kan het oude viaduct over de Brailleweg worden gesloopt.

Als voorbereiding op het ombouwen van het Julianaplein wordt het bestaande viaduct van de A28 over de Brailleweg afgebroken. Op dezelfde plek wordt later het nieuwe viaduct gebouwd. Voordat het bestaande viaduct gesloopt kan worden, moet het verkeer worden omgeleid. Dit weekend wordt daar een begin mee gemaakt. Vanaf zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 richting Julianaplein via een tijdelijk viaduct aan de oostzijde van de A28.

Hinder
Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Vanaf vrijdag 8 maart om 19.30 uur tot en met zondag 10 maart 4.00 uur zijn we zowel overdag als ’s nachts op twee plekken bezig (zie de cirkels in de afbeelding hieronder). Hier maken we het begin en het einde van de tijdelijke weg klaar voor het verkeer. We gaan onder andere asfalt verwijderen en een betonnen wegafscheiding slopen. Zondag overdag en zondagnacht werken we verder om de afrit Groningen Centrum gereed te maken.

Ook het verkeer ondervindt hinder. De A28 zelf blijft steeds open, al zijn er af en toe rijstroken afgezet.

De afrit richting Groningen Centrum is gestremd van vrijdag 19.30 uur tot maandag 6.00 uur. Verkeer vanuit Assen richting het centrum van Groningen kan omrijden via het Julianaplein en de afrit Hereweg.

Ook de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan naar het Julianaplein is dicht van vrijdag 19.30 uur tot maandag 6.00 uur. Het verkeer op de Van Ketwich Verschuurlaan krijgt het advies om via Laan Corpus den Hoorn naar het Julianaplein te rijden.

Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden dit weekend bij de A28/Brailleweg.

Julianaplein
Op het Julianaplein komen de A28 en de A7 (met als onderdeel daarvan de zuidelijke ringweg) samen. Het vernieuwen van het Julianaplein is een van de grote onderdelen van het project Aanpak Ring Zuid. De bestaande verkeerslichten op het Julianaplein gaan verdwijnen. De kruising wordt ongelijkvloers gemaakt. Dat betekent dat het verkeer straks vanuit alle richtingen ongehinderd kan doorrijden.

Titelfoto: Het plaatsen van de liggers van het tijdelijk viaduct begin augustus 2018. Foto: Raymond Bos Fotografie.

Vragen over deze werkzaamheden?

Onze informatiekeet staat op de hoek van de Brailleweg en de Vondellaan (bij het basketbalveld) en is geopend op:

  • Vrijdag 8 maart van 17:30 tot 18:30 uur
  • Zaterdag 23 maart van 12:00 tot 13:00 uur

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren