Veel nieuw beeldmateriaal op informatiemarkten Aanpak Ring Zuid

Op de informatiemarkten van het project Aanpak Ring Zuid vrijdag en zaterdag in MartiniPlaza is het gewijzigde plan voor de zuidelijke ringweg vooral goed te zíén.

Bezoekers van de informatiemarkt kunnen bij binnenkomst een nieuwe film bekijken over de hoofdlijnen van het plan en de belangrijkste voorgestelde veranderingen. Ook is er een metersgrote maquette waarop bezoekers met lampjes enkele routes zichtbaar kunnen maken. Via interactieve bolfoto’s kan iedereen rondkijken bij de zuidelijke ringweg in de nieuwe situatie. Verder is er onder andere een geactualiseerde routeplanner en een nieuwe ‘verkeerskaart’ die in één oogopslag duidelijk maakt op welke wegen meer of minder verkeer gaat rijden.

Voorstellen
Op de informatiemarkt presenteert projectorganisatie Aanpak Ring Zuid de voorstellen voor het aanpassen van de plannen voor de zuidelijke ringweg. De gemeenteraad en Provinciale Staten buigen zich nu over deze voorstellen. Gaan zij ermee akkoord, dan kan de minister naar verwachting eind september of begin oktober 2014 haar handtekening onder de plannen zetten. Bezoekers kunnen nu niet formeel op de plannen reageren.

Vrijdag en zaterdag
De informatiemarkten in MartiniPlaza zijn op vrijdag 20 juni van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. Hans

  19 juni 2014, 17:31

  Is en blijft een volstrekt zinloze exercitie. Enige goede oplossing is het doorgaande verkeer (dus Heerenveen - Duitsland) scheiden van het lokale verkeer, dus buiten de stad om.
  Ook is het een oplossing voor een nauwelijks bestaand probleem. Hier in het Noorden zijn we trots op een file van 700 meter op de Zuidelijke ringweg; waar HEBBEN we het in godesnaam over.
  Bovendien, tegen de tijd dat deze oplossing geïmplementeerd is, gaat het autoverkeer afnemen. De huidige jongeren (tot een jaar of 25 - 30) hebben nauwelijks meer interesse in auto's, en handelen alles via internet af. Ook nog eens weggegooid geld.
  Verberg de reacties
 2. Laurens

  20 juni 2014, 12:53

  Verkeer scheiden is dus juist niet de oplossing. 80% van het verkeer dat nu over de zuidelijke ringweg rijdt heeft een bestemming in de stad. Je gaat toch niet voor die overige 20% een nieuwe weg aanleggen?
  Verberg de reacties
 3. Luuk

  25 juni 2014, 11:42

   
  @Hans: Zoals Laurens al zegt: het doorgaande verkeer vormt slechts 20% van het verkeer op de zuidelijke ringweg. Daarom is in 2009 besloten de problematiek van de zuidelijke ringweg op te lossen op het huidige tracé. Met ontwikkelingen zoals het autobezit is in de verkeersmodellen rekening gehouden. Uit de verkeersmodellen blijkt dat de verkeersproblematiek op de zuidelijke ringweg wel toeneemt als er geen maatregelen worden getroffen.
  Verberg de reacties

Reageren