19 en 20 juli 's nachts rijstrook dicht tussen Julianaplein en Europaplein

19 en 20 juli 's nachts rijstrook dicht tussen Julianaplein en Europaplein

Niels

Vannacht (19 juli) en morgennacht (20 juli) voert Combinatie Herepoort een aantal werkzaamheden uit tussen het Julianaplein en het Europaplein, in het werkvak tussen de noordelijke en zuidelijke rijbanen. Het gaat om afrondende werkzaamheden die nodig zijn, omdat de zomerstremming niet doorgaat. Voor het verkeer in de richting van Hoogezand is tussen 22:00 uur en 06:00 uur één rijbaan afgesloten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opruimen van materiaal en materieel zoals machines, zand en asfalt. Ook voeren we werkzaamheden uit aan de technische installaties zoals verkeerscamera’s.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (5)

 1. Jaap

  19 juli 2018, 23:56

  Hoe kan je nu melden, terwijl het grote feest nog moet beginnen, de zomerstremming uitgesteld is naar een ?????stremming, dat er sprake is van “afrondende werkzaamheden” en dat deze “nodig zijn”?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   20 juli 2018, 09:33

   @Jaap, het zijn afrondende werkzaamheden in de zin van afrondend voor de voorbereiding van de zomerstremming. In het werkvak staan spullen die we anders tijdens de zomerstremming zouden gebruiken of opruimen. Materiaal en materieel kunnen we daar niet laten staan.
  2. De Beste

   20 juli 2018, 09:34

   Er dienen tijdens de hele bouwperiode 2x2 rijstroken beschikbaar te zijn. De weg helemaal op slot doen kan de aannemer niet mee aankomen. Weg helemaal op slot betekend een enorme verkeerschaos. Als ik zie hoeveel auto's s'morgens voor 7 uur al staan te wachten voor het stoplicht bij het Julianaplein vanuit de richting Drachten.
   1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

    20 juli 2018, 10:25

    In principe houden we inderdaad aan dat er tijdens de hele bouwperiode 2x2 rijstroken open zijn. In het geval van de zomerstremming had de stuurgroep van Aanpak Ring Zuid toestemming gegeven om er vanaf te wijken om twee redenen: 1. Anders moeten de werkzaamheden 's nachts plaatsvinden en duren ze bovendien veel langer, wat veel meer overlast geeft voor de omgeving. 2. De zomerstremming was een kans om een jaar vertraging in te lopen.
    1. De Beste

     20 juli 2018, 10:44

     Dat de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden op een manier zodat de weg open kan blijven is al bekend vanaf de start van het project, hier zijn jullie mee akkoord gegaan bij de gunning. Dit is geen nieuws. Het wordt nu een beetje gebracht als aanvullende wens en als reden dat werkzaamheden veel langer duren. De redenen van de vertraging is niet de schuld van het plan. Dat de planning niet haalbaar is betekend dat er tijdens de aanbesteding niet goed genoeg over de uitvoering nagedacht is aan de kant van de aannemer.
  Verberg de reacties

Reageren