Combinatie Herepoort plaatst damwanden bij Helperzoomtunnel

Vanaf half juli tot eind december damwandplanken intrillen bij zuidelijke ringweg

John

Combinatie Herepoort gaat vanaf half juli tot eind december 2019 damwandplanken intrillen bij de zuidelijke ringweg, vanaf het Julianaplein tot aan het Europaplein. De damwandplanken vormen de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt gebouwd. Combinatie Herepoort is volop bezig met de voorbereiding van deze klus.

Het intrillen van de stalen damwandplanken gaat forse hinder opleveren voor de omwonenden, in de vorm van trillingen en geluidsoverlast. Om omwonenden en betrokken organisaties zo goed mogelijk te informeren, houden we in juni meerdere informatiebijeenkomsten. Binnenkort ontvangen omwonenden hiervoor een uitnodiging

De werkzaamheden starten half juli. Vanaf dan tot en met 25 augustus worden de damwandplanken ingetrild die de noordwand van de bouwkuip gaan vormen. Dat is direct langs de huidige zuidelijke rijbaan, oftewel de rijbaan voor het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand. Vanwege de veiligheid willen we hier geen damplankwanden intrillen terwijl er op de zuidbaan verkeer rijdt. Veiligheid staat voorop. Daarom wordt de zuidbaan van de ringweg voor deze werkzaamheden gestremd van 12 juli (22.00 uur) tot en met 25 augustus 2019. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Verdiepte ligging
Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep wordt de zuidelijke ringweg van Groningen acht meter diep aangelegd. Hier verdwijnt de weg dus uit het zicht. Over dit verdiepte weggedeelte komen drie brede ‘deksels’. Op deze deksels wordt het Zuiderplantsoen aangelegd.

De zuidelijke ringweg gezien vanuit het oosten, kijkend richting Julianaplein. Links de oude, rechts de nieuwe situatie. Schuif de oranje balk heen weer om de verschillen te zien.

In dit artikel leggen Jeroen Reesink van Aanpak Ring Zuid en Durk Boonstra van Combinatie Herepoort meer uit over het intrillen van de damwandplanken.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. Sander

  27 mei 2019, 10:54

  Wat zijn de exacte data's dat de ringweg word afgesloten?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   27 mei 2019, 15:29

   De zuidbaan van de zuidelijke ringweg is vanaf het Julianaplein tot aan knooppunt Euvelgunne afgesloten van vrijdagavond 12 juli (22.00 uur) tot en met zondag 25 augustus. Ik heb dit aan het artikel toegevoegd.
  Verberg de reacties
 2. Hans

  31 mei 2019, 10:45

  Vanochtend zag ik een bord staan bij het fietspad langs de papiermolenlaan met daarop de tekst dat het fietspad definitief sluit op 5 juni vanaf 20:00. Heeft dat iets te maken met het intrillen van de damwanden?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   5 juni 2019, 13:31

   Excuus voor onze late reactie. Indirect wel, want we gaan op deze plek eerst damwandplanken opslaan. Maar het fietspad moet worden afgesloten omdat op deze plek na de zomer een tijdelijke afrit komt vanaf de zuidelijke ringweg naar de Hereweg. Hier het artikel dat we hierover gisteren op deze website hebben geplaatst.
   1. Hans

    5 juni 2019, 15:58

    Geen probleem hoor John dat het wat langer duurde. Inmiddels had ik het artikel al wel gezien en gelezen. Het zal even wennen worden dat in plaats van een fietspad er straks een tijdelijke autoafrit ligt. Succes met de werkzaamheden!
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties

Reageren