Vanaf 21 augustus gedeeltelijke stremming kruising Helperzoom-Kempkensberg

Vanaf 21 augustus gedeeltelijke stremming kruising Helperzoom-Kempkensberg

Vanaf 21 augustus tot medio oktober 2017 wordt er gewerkt aan de riolering aan de Helperzoom, tussen Kempkensberg en Paviljoen Sterrebos. De onderdoorgang Helperzoom heeft in deze periode versmalde rijbanen voor auto’s en ook de fietspaden zijn versmald.

In verband met de werkzaamheden kan verkeer vanuit de Kempkensberg vanaf 21 augustus tot medio oktober alleen linksaf richting Esperantokruising, maar niet rechtsaf richting Helperzoom. Verkeer kan wel vanaf de Helperzoom en de Esperantokruising de Kempkensberg in, richting Hereweg en de toerit naar de zuidelijke ringweg.

Op dit moment wordt naast het spoor aan de Helperzoom en aan de Verlengde Lodewijkstraat de laatste hand gelegd aan het boren van funderingspalen, de tubexpalen, voor de verdiepte ligging. Er worden ook funderingspalen geboord voor de tijdelijke hulpbrug aan de noordkant van de ringweg. Hierover komt later dit jaar de tijdelijke uitbouw van de noordelijke rijbaan van de ringweg. De hulpbrug zelf wordt naar verwachting half november aangelegd.

De kruising Helperzoom-Kemkensberg is vanaf 21 augustus tot medio oktober 2017 deels afgesloten. Verkeer vanaf de Kempkensberg kan dan niet rechtsaf.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Swabedissen

  16 augustus 2017, 18:27

  Er kunnen diverse alternatieve gezocht worden die ook de afgelopen weken niet opgepakt zijn vanaf bv de media centrale naar Duo SKSG sterrebos Haydnlaan etc verlening van de kemkersberg veel lodewijk straat Esperanto straat op en afrit Oosterpoort alles tegelijk en niet nodig bedenk alternatieven die zijn er genoeg bv om duo heen .
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   17 augustus 2017, 13:01

   In de eerste versie van dit artikel hebben we gesuggereerd dat de Helperzoom zelf deels gestremd zou zijn. Dat is niet het geval. Het verkeer op de Helperzoom kan de kruising gewoon passeren, al zijn de rijbanen wel wat smaller dan normaal. De enige stremming is voor het verkeer dat normaalgesproken vanaf de afrit Kempkensberg komt en rechtsaf naar de Helperzoom wil. Dit verkeer wordt met borden omgeleid via de Hereweg en de Goeman Borgesiuslaan. De werkzaamheden in deze omgeving zijn allemaal nodig als voorbereiding op de aanleg van het verdiepte weggedeelte (vanaf november dit jaar).
  Verberg de reacties
 2. Thea

  21 augustus 2017, 08:32

  Kan lijn 8 inmiddels weer via de helperzoom door de oosterpoort rijden ?
  Verberg de reacties

Reageren