Update van gesprekken over financiële situatie Aanpak Ring Zuid

Update van gesprekken over financiële situatie Aanpak Ring Zuid

Nicolette

Vandaag heeft prof.dr.ir. Marcel Hertogh een update gegeven van de gesprekken over de financiële situatie op langere termijn van het project Aanpak Ring Zuid. In deze update geeft dhr. Hertogh aan dat de gesprekken nog lopen. Lees het bericht van dhr. Hertogh en de brief aan de gemeenteraad en provinciale staten.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Ria ter Veen-Keizer

  19 december 2019, 17:02

  Deze link is niet correct
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties
 2. Michiel Hillen

  20 december 2019, 14:50

  Al die mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in de voortgang van het project dienen dus twee maal een link te volgen, te kiezen voor een (zeer ambtelijk geschreven) brief uit het archief, die door te nemen om te ontdekken dat er staat dat er niets te melden valt.
  Deze frustratie was te voorkomen geweest door direct te schrijven dat er nog niets te melden valt.
  Verberg de reacties
 3. Tim

  22 december 2019, 18:47

  Ik ben normaal niet zo'n azijnzeiker hier. Ik vind het een mooi project en hoop dat jullie er uit komen. Het maakt mij ook niet eens uit of het nou 300miljoen of 500 miljoen gaat kosten en snap dat de aannemer dat niet (volledig) voor zijn rekening gaat nemen.

  Maar deze update is wel ronduit op het asociale af. Als je een update geeft over de onderhandelingen van een project als dit mag je toch echt wel wat meer inhoud verwachten. Waar gaan de onderhandelingen precies over, hoever is de planning uitgewerkt etc. etc. Om hoeveel extra geld gaat het? Zijn er nog grote verwachte risico's of onduidelijkheden?

  Ik snap dat de onderhandelingen niet op politieke druk of druk vanuit de samenleving zit te wachten maar op deze manier maak je geen vrienden.
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   10 januari 2020, 08:50

   Hallo Tim, kritisch zijn op berichtgeving mag en kan natuurlijk altijd. Meer kunnen we echter op dit moment niet communiceren. De besprekingen zijn nog gaande en daarom is het beperkt gebleven tot dit bericht. Wel is een tussenbericht gegeven door professor Hertogh. In het Plan van Aanpak door de commissie Hertogh is namelijk aangegeven dat er voor het einde van het jaar ten aanzien van de financiële situatie van het project Aanpak Ring Zuid voor de lange termijn een totaaloplossing moet komen.

   Onder leiding van Prof.dr.ir. Marcel Hertogh worden gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Combinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid, Rijkswaterstaat, provincie en gemeente Groningen. Onderdeel van deze gesprekken is het vinden van een oplossing voor de kosten die gepaard gaan met de vertraging van drie jaar van het project Aanpak Ring Zuid. Zoals in de brief is aangegeven, verkiezen alle betrokken partijen een zorgvuldig proces boven een snel proces.
  Verberg de reacties

Reageren