UPDATE: Noordbaan zuidelijke ringweg nu dicht tussen Euvelgunne en Julianaplein

UPDATE: Noordbaan zuidelijke ringweg nu dicht tussen Euvelgunne en Julianaplein

Fardau

De twee rijstroken van de zuidelijke ringweg in de richting Drachten worden nu tussen Euvelgunne en het Julianaplein afgesloten. Eerder ging de weg al dicht tussen Euvelgunne en het Europaplein.

Aanleiding is dat ter hoogte van het Oude Winschoterdiep een voeg losliet tussen de overgangen van het asfalt. Vanwege de hitte is de voeg heel zacht geworden en liet daardoor los. De voeg is nog maar kort geleden aangebracht voor de ingebruikname van de tijdelijke weg, waardoor deze sneller zacht wordt dan oudere voegen.

Het stuk weg tussen Euvelgunne en Europaplein is eerder afgesloten om te voorkomen dat het verkeer over de tijdelijke weg zou gaan rijden. De weg wordt nu helemaal afgesloten zodat het asfalt gerepareerd kan worden. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de weg weer open kan. Verkeer kan omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg (omleidingsroute 8).

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (5)

 1. De Beste

  26 juli 2018, 19:43

  Omwonenden en weggebruikers krijgen nog een hoop overlast door deze aannemer. Het project is nog maar net begonnen en de problemen stapelen zich nu al op. En oorzaak komt door van alles, behalve combinatie herepoort.
  1. Thomas

   26 juli 2018, 20:51

   Deze hele site is niks anders dan PR. De opdrachtnemer is nergens verantwoordelijk voor.
  Verberg de reacties
 2. Kees

  26 juli 2018, 23:29

  Alle respect voor de werklieden die ondanks de extreme hitte van 38 graden hard doorwerken en alles in het werk zetten om de overlast zoveel mogelijk te beperken! Deze mensen verdienen geen onnozel commentaar maar een pluim! Ik woon zelf vlak bij de ring en gebruik hem iedere dag in de spit. Tot nu toe nauwelijks vertraging gehad. En dat ondanks de complexiteit van deze klus.
  1. De Beste

   27 juli 2018, 07:43

   Ik ook, maar ik praat niet het PR praatje van de aannemer na. En natuurlijk heb ik geen commentaar richting de mensen op de werkvloer. Ik maak mij zorgen over de manier van aanpak en de kwaliteit....
   1. Kees

    27 juli 2018, 12:37

    PR praatje of informatievoorziening naar de omwonende? Kan je het als aannemer ooit goed doen? En ik zie geen enkele reden om de kwaliteit of aanpak in twijfel te trekken. Jij wel?
  Verberg de reacties

Reageren