Update Hereweg – werkzaamheden afgerond en onderdoorgang weer open

Update Hereweg – werkzaamheden afgerond en onderdoorgang weer open

Judith

Combinatie Herepoort heeft zondagavond de werkzaamheden bij de Hereweg afgerond. Gisteren om 22.30 uur is de onderdoorgang bij de Hereweg weer opengesteld. Het verkeer rijdt nu over verlegde rijbanen; alleen fietsers richting Helpman moeten nog omfietsen.

De afgelopen tien dagen heeft Combinatie Herepoort de Hereweg ter hoogte van de onderdoorgang bij de zuidelijke ringweg verlegd. We hebben onder andere asfalt en oude fundering verwijderd, kabels en leiding verlegd en asfalt aangebracht. Door de Hereweg iets richting het oosten te verschuiven, kan het verkeer tijdens de bouw van de verdiepte ligging gewoon door blijven rijden.

Damwandplanken
Van maandag 21 oktober tot en met donderdag 24 oktober hebben we damwandplanken ingetrild ter hoogte van de Papiermolenlaan. Deze damwandplanken vormen de bouwkuip waarin de we de verdiepte ligging gaan bouwen. Dit zorgde voor overlast in de omgeving en voor weggebruikers.

Omfietsen richting Helpman
Het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman kan nog geen gebruikmaken van de onderdoorgang bij de Hereweg. Fietsers worden omgeleid via de Papiermolentunnel. Deze omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden. We werken aan een oplossing waarbij de fietsers veilig van de onderdoorgang gebruik kunnen maken. Fietsers vanuit Helpman richting het centrum kunnen wel gewoon van de onderdoorgang gebruik maken.

Foto's: Raymond Bos en Combinatie Herepoort

De omleidingsroute voor fietsers vanaf het centrum richting Helpman.
Fietsomleiding bij de onderdoorgang Hereweg voor fietsers richting Helpman.
Het eerste verkeer reed vannacht weer over de Hereweg bij de onderdoorgang.
Het eerste verkeer reed vannacht weer over de Hereweg bij de onderdoorgang.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren