Update Helperzoomtunnel - treinen rijden weer

Update Helperzoomtunnel - treinen rijden weer

Judith

Afgelopen nacht zijn de werkzaamheden rond het spoor bij de Helperzoomtunnel afgerond. Zaterdag is de tunnelbak succesvol op de juiste plek geschoven, waarna 9.500 m3 zand is teruggeplaatst rond de tunnelbak. Dinsdagnacht en woensdag overdag hebben we het spoor weer aangelegd. Deze werkzaamheden zijn woensdagnacht afgerond. Nadat het spoor is ingemeten en vrijgegeven, reed donderdag de eerste trein om 04.00 uur weer over het spoor tussen Assen en Groningen.

De komende maanden werken we verder aan het afbouwen van de Helperzoomtunnel en het aanleggen van de rijbaan en het vrijliggende fietspad. De tunnel is in het voorjaar van 2020 open voor het verkeer. Volg de voortgang van de werkzaamheden via www.aanpakringzuid.nl.

Tijdens dezelfde treinvrije periode werkte aannemer Strukton in opdracht van ProRail aan voorbereidingen voor de aanleg van het vierde spoor tussen station Groningen en De Vork in Haren. Zij werkten aan bovenleiding, kabels en leidingen en het aanbrengen van stootplaten bij de onderdoorgang Groningen Europapark. Ook werd deze periode door aannemer Reimert benut om het overpad bij het station Haren te verwijderen en te werken aan perrons en perrontrappen.

Foto: de eerste trein - Bouwfotografe 
 

Afgelopen zomer werd onder grote publieke belangstelling het tunneldeel op zijn plek onder het spoor geschoven. Foto: Bouwfotografe.nl
Foto's: Bouwfotografe

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

  Verberg de reacties
 1. Hans

  14 augustus 2019, 12:26

  Zeker mooi gedaan , maar nu ik naar de webcam kijk zie ik bijna geen activiteit bij de tunnel. Dus de vraag de tunnel is al anderhalf jaar vertraagd , waarom niet meer actie om het wegdek en afbouw van de tunnel te versnellen ?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 augustus 2019, 18:02

   Hans, ze zijn nu vooral bezig met opruimen en met voorbereidende werkzaamheden. Dit geeft inderdaad niet heel spannende beelden. Binnenkort is er meer actie te zien als we gaan starten met de aansluitingen. Wellicht gaan we de webcam daarvoor iets verplaatsen.
  Verberg de reacties

Reageren