Update damwandplanken 16 augustus: achterstand bijna ingelopen en start herstelwerkzaamheden

Update damwandplanken 16 augustus: achterstand bijna ingelopen en start herstelwerkzaamheden

Judith

De afgelopen week hebben we met vier heistellingen hard gewerkt aan het intrillen van de damwandplanken. In totaal zijn er op zes werkdagen, waarvan één zaterdag en vier avonden, 176 damwandplanken ingetrild. De teller staat hiermee op 860 damwandplanken in totaal.

De uitbreiding van de werktijden heeft het gewenste effect gehad. De opgelopen achterstand is bijna ingelopen, waardoor we nu aan de slag kunnen met het herstellen en gereedmaken van de zuidelijke ringweg voor de openstelling op maandag 26 augustus om 06.00 uur.

Afronding werkzaamheden eerste helft damwandplanken
Vrijdag 16 augustus gaan we verder met het intrillen van damwandplanken voor het noordelijke deel van de damwand. Zaterdag 17 augustus werken we van 07.00 tot 16.00 uur aan de afronding hiervan. Dan worden op enkele laatste punten damwandplanken ingetrild en een aantal planken op diepte gebracht. Hierna is aan de noordzijde het intrillen van damwandplanken afgerond op de plekken die cruciaal zijn voor de openstelling van de weg.

Het intrillen zal doorgaan tot eind december met minder heistellingen en op de gebruikelijke werktijden. Dit betreft de noordwand ter hoogte van de H.L. Wichersstraat en het grootste deel van de zuidwand. Het werk voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties.

Planning intrillen damwandplanken en opening informatiekeet
Planning intrillen damwandplanken en opening informatiekeet

Herstelwerkzaamheden zuidelijke ringweg
Vanaf zaterdag 17 augustus gaan we bezig met de werkzaamheden die nodig zijn om de weg op tijd open te stellen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om asfalt verwijderen en aanbrengen, markering aanbrengen, omzetten van bebording en barriers plaatsen. Deze werkzaamheden zullen grotendeels overdag plaatsvinden. Bij de Hereweg ter hoogte van de verlegde afrit en ter hoogte van de aangepaste Waterloolaan, is het nodig om zowel overdag als ’s nachts te werken aan de verkeerslichten. Deze leggen we opnieuw aan en installeren we ’s nachts. Direct omwonenden van de Hereweg zijn met een brief over deze nachtelijke werkzaamheden geïnformeerd.

Intrillen damwandplanken (foto: Raymond Bos)
Intrillen damwandplanken (foto: Raymond Bos)

Meer weten?
Lees hier de wekelijkse rapportage (periode: 9 tot 16 augustus 2019). Elke week vind je in de Bibliotheek een nieuw rapport met hierin de voortgang en de laatste planning.

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze sms-service.

Headerfoto: Raymond Bos

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. Rob

  16 augustus 2019, 15:45

  Ik lees dat op een aantal locaties afgeweken zal worden van de gebruikelijke werktijden. Om welke locaties gaat dit? Valt er voor die locaties te verwachten dat er buiten de genoemde werktijden zal worden doorgewerkt (ook op zaterdagen)? Of is de uitzondering juist dat er korter wordt gewerkt?

  Jullie pretenderen transparant te willen zijn. Waarom noemen jullie in de nieuwsbrief de straten niet waar de daadwerkelijke schademeldingen vandaan komen?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   21 augustus 2019, 16:01

   Rob, het gaat vooral om locaties waar de werkzaamheden het verkeer kunnen hinderen, zoals bij de Hereweg. We zijn op dit moment nog druk bezig met de planning hiervan. De gebruikelijke werktijden zijn op werkdagen van 07.00 uur tot 19.00 uur. Mogelijk moeten we op deze locaties buiten deze werktijden aan de slag. De omwonenden worden hier tijdig over geïnformeerd.

   We geven geen informatie over de locaties van de meldingen vanwege de privacy.
   1. Rob

    22 augustus 2019, 09:03

    Hartelijk dank voor de antwoorden.

    M.b.t. tot mijn vraag waarom in de nieuwsbrief de straten niet genoemd worden waar daadwerkelijk schade gemeld is. Het antwoord hierop had ik min of meer al verwacht en is in mijn ogen een makkelijk antwoord. Tenzij het een straat betreft met zeer weinig inwoners/woningen, wordt de privacy van niemand geschonden wanneer alleen de straatnamen genoemd worden. Zonder huisnummer en/of naam (hier vroeg ik ook niet om) is het immers tot niemand te herleiden.
  Verberg de reacties
 2. Leon

  20 augustus 2019, 09:32

  Het lijkt erop alsof het gedeelte bij de viaduct bij de Verlengde Lodewijkstraat (groene tekstballon met 16 augustus) nog niet is ingetrild met damwandplanken. Moet dit nog worden afgerond voor vrijgave van de Ringweg op 26-8?
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   21 augustus 2019, 09:12

   Leon, dit groene stukje is inmiddels gereed. De zwarte stukjes aan weerszijden van de Esperantokruising moeten op een later moment worden ingetrild. Op deze website wordt deze informatie gedeeld, zodra deze planning bekend is.
  Verberg de reacties
 3. Rob

  21 augustus 2019, 13:13

  Ik had gehoopt op antwoorden op mijn vragen, echter ruim 2 werkdagen later zijn deze nog niet beantwoord. Ik zie dat de afgelopen dagen vragen van anderen onder verschillende artikelen wel zijn beantwoord. Kunnen jullie mijn vragen s.v.p. ook alsnog beantwoorden?
  Verberg de reacties

Reageren