Tijdelijke weg noordbaan vrijdagnacht dicht voor noodzakelijke aanpassingen

Tijdelijke weg noordbaan vrijdagnacht dicht voor noodzakelijke aanpassingen

John

In de nacht van vrijdag 13 juli op zaterdag 14 juli gaat de net geopende tijdelijke weg op de zuidelijke ringweg weer even dicht. Combinatie Herepoort gaat dan aanpassingen aan de weg doen om de veiligheid te verbeteren. De weg is tussen 22.00 en uiterlijk 06.00 uur gestremd vanaf het knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Het verkeer richting Drachten wordt omgeleid.

Afgelopen maandag is de tijdelijke weg op de noordbaan in gebruik genomen. Vanwege de veiligheid is de weg in eerste instantie opengesteld met een maximumsnelheid van 50 km/uur. Uit een veiligheidstoets was onder andere gebleken dat het asfalt niet aan de kwaliteitseisen voldeed. Voor het uitvoeren van de noodzakelijke aanpassingen moet de tijdelijke weg weer even dicht. Dat gebeurt dus in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Als blijkt dat de aanpassingen aan de weg niet binnen de afgesproken periode kunnen worden uitgevoerd, dan gaat de weg zaterdagnacht (vanaf 22.00 uur tot 06.00 uur) opnieuw dicht om het werk af te ronden. Zaterdag overdag is de tijdelijke weg gewoon open.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (13)

 1. Ingrid

  17 juli 2018, 09:55

  Hallo,

  Is dit wel gedaan? Ik zie er niets van op de weg (dat zegt op zich niets ;) ) en de snelheid staat nog steeds op 50km/u vanaf Euvelgunne (vind het nog steeds belachelijk dat het al vanaf daar is, het asfalt verandert pas vanaf het Europaplein).
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   18 juli 2018, 17:43

   Hallo Ingrid, de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Ook zijn aanvullende stroefheidsmetingen gedaan. Op basis van het onderzoeksrapport dat nu in de maak is, besluiten we of de snelheid omhoog kan van 50 naar 70 km/u. Ik ga voor je uitzoeken waarom de snelheidsbeperking al geldt vanaf Euvelgunne.
  Verberg de reacties
 2. Richard

  18 juli 2018, 11:43

  Ik sluit mij volledig aan bij de reactie van Ingrid. Niemand rijdt vanaf Euvelgunne 50, als ze weer eens op die brug gaan flitsen wordt het kassa!
  Verberg de reacties
 3. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

  20 juli 2018, 14:46

  Hallo Ingrid en Richard, de ingebruikname van de tijdelijke weg is een dusdanig grote verandering dat de wegbeheerder heeft besloten de snelheidsbeperking al vanaf Euvelgunne in te laten gaan. Na het weekend wordt dit aangepast. Wel is het noodzakelijk de snelheidsbeperking een stuk voor de tijdelijke weg in te laten gaan, maar dit zal na het weekend op een reguliere afstand zijn.
  Verberg de reacties
 4. Jeroen

  3 september 2018, 15:18

  Is er enig zicht op het opheffen van de 50km/h beperking op het omleidingstraject. De berichtgeving gaf aan dat met enige aanpassingen de weg spoedig weer terug naar de 70 km/h zou kunnen. Echter is dit tot op heden niet gebeurt. Zoals aangegeven is het snelheidsverschil met de overige weggebruikers groot mocht je je aan de 50 km/h willen houden.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   6 september 2018, 13:30

   Jeroen, de maximale snelheid van 50 km/u op de tijdelijke weg is uit veiligheidsoverwegingen vastgesteld. Uit een test is namelijk gebleken dat het nieuwe asfalt onvoldoende stroef is, zodat de remweg langer is. Hoe meer auto’s er overheen rijden, hoe stroever de weg wordt. Onafhankelijke onderzoekers hebben kortgeleden een nieuwe test gedaan. Op basis van de uitkomst daarvan wordt bepaald wanneer de snelheid weer terug kan naar 70 km/u. Overigens duurt het nu allemaal langer dan normaal omdat we in de zomer het asfalt hebben moeten vernieuwen toen het begon te smelten.
   1. Marcel

    10 oktober 2018, 09:30

    We zijn intussen al goed een maand verder...hoe stroef is de weg ondertussen?

    De snelheidsbeperking is nog steeds vanaf euvelgunne. De borden 50 staan nog steeds langs de weg, alleen boven de weg op de matrixborden wordt geen 50 meer getoond. In het bovenstaande bericht van 20 juli zou de snelheidsbeperking alleen nog gelden voor de tijdelijke weg. Wellicht kunnen de borden ook worden verplaatst naar vlak voor de tijdelijke weg als de weg nog niet voldoende stroef is?
    1. John (Aanpak Ring Zuid)

     10 oktober 2018, 10:59

     Marcel, de snelheidsbeperking is nodig vanwege het stroeve asfalt op het stuk tussen Europaplein en Julianaplein. Als het bord 50 pas bij het Europaplein zou staan, dan moeten automobilisten abrupt afremmen, juist op het punt waar de remweg langer is. Voor de veiligheid gaat de snelheidsbeperking daarom al eerder in, tussen Euvelgunne en Europaplein. Zo hebben de automobilisten voldoende tijd hun snelheid aan te passen. Wanneer de snelheidsbeperking wordt opgeheven, weten we nog niet. We gaan hier zelf niet over, dit wordt door onafhankelijke deskundigen bepaald op basis van proeven.
  Verberg de reacties
 5. marijn

  13 september 2019, 08:59

  Hoe ziet een tijdelijke afrit eruit?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   19 september 2019, 17:40

   Marijn, net als een gewone afrit, alleen ligt hij er tijdelijk. We krijgen veel vragen binnen, daarom kan het even duren voor je antwoord krijgt.
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties
  1. Helpman

   13 september 2019, 13:11

   Ga alsjeblieft niet zo zeuren. De mensen van Aanpak Ring Zuid reageren meestal nog dezelfde dag
  Verberg de reacties

Reageren