Test met nieuwe flitssystemen bij werkzaamheden zuidelijke ringweg Groningen

Test met nieuwe flitssystemen bij werkzaamheden zuidelijke ringweg Groningen

John

Het Openbaar Ministerie (OM) test dit voorjaar twee nieuwe mobiele handhavingssystemen bij wegwerkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Het OM wil wegwerkers en weggebruikers beter beschermen door het aantal verkeersovertredingen terug te dringen.

Het OM test twee mobiele systemen. Vanaf 8 februari staat er langs de zuidelijke ringweg een aanhanger met een flitser erin. Deze controleert of automobilisten zich aan de maximum snelheid houden ter hoogte van de wegwerkzaamheden (70 km/uur). Er worden nog geen boetes uitgeschreven. Vanaf eind februari staat langs hetzelfde traject een verplaatsbare flitspaal. De snelheidsovertredingen die hiermee worden gemeten worden wél verwerkt en beboet. Deze controle wordt vooraf langs de weg aangegeven. De verplaatsbare flitspaal blijft tot eind maart staan.

Veiligheid bij wegwerkzaamheden vergroten
Te hard rijden is gevaarlijk. Zeker op plaatsen waar wegwerkers aan het werk zijn. Daarom zijn overtredingen bij wegwerkzaamheden een belangrijk aandachtspunt van het OM en de wegbeheerders. Het OM test nieuwe systemen om te kijken of ze technisch goed werken, makkelijk te verplaatsen zijn én of ze van invloed zijn op het rijgedrag.

Headerfoto: RWS.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (2)

 1. Paul

  13 februari 2019, 22:25

  Maar wat is de maximum snelheid nu? Ik zie nergens een bordje van ‘50’ maar het valt mij op dat de meeste mensen nu toch 50 rijden daar sinds er een nieuwe flitspaal staat...zolang er geen bordjes van ‘50’ staan is het toch gewoon ‘70’? Ik moet er dagelijks 2x langs dus dat wordt dan een hele onaangename verrassing. Ik hoop dat iemand hier duidelijkheid over kan verschaffen.
  Verberg de reacties
 2. Richard

  14 februari 2019, 10:18

  Mss kan er een extra bord 70 bijgeplaatst worden. er zijn mensen die nu boven op de rem gaan als ze die aanhanger zien, terwijl ze 70 rijden, dit veroorzaakt onveilige situaties. Zo bereikt het flitsen juist het tegenovergestelde n.l. onveiligheid
  Verberg de reacties

Reageren