Spoedreparaties op zuidelijke ringweg; noordbaan komende twee nachten dicht

Spoedreparaties op zuidelijke ringweg; noordbaan komende twee nachten dicht

Nancy

De komende twee nachten voeren we op twee plekken op de zuidelijke ringweg spoedreparaties uit. Daarvoor zetten we een deel van de noordbaan van de ringweg af. Dat betekent dat vanaf vanavond 22.00 uur tot donderdag 06.00 uur en donderdag 22.00 uur tot vrijdag 6.00 uur de ringweg dicht is vanaf knooppunt Euvelgunne tot en met de afrit Hereweg (in de richting Drachten). De toerit van de Hereweg naar de zuidelijke ringweg richting Drachten is wel gewoon open. De andere rijbaan van de ringweg (richting Hoogezand, vanaf Drachten) is open.

Er zijn spoedreparaties nodig op twee locaties: bij viaduct Esperantokruising en viaduct Oude Winschoterdiep. We gaan stukken asfalt verwijderen en opnieuw aanbrengen. Daarnaast voeren we ook onderzoeken en metingen uit. Met deze gegevens kunnen we de definitieve oplossing verder uitwerken en voorbereiden. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden. Abonnees van het SMS-alert deelgebieden Julianaplein, Zuiderplantsoen en Oost ontvangen een sms.

Foto: Rijkswaterstaat

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. Henk de Wit

  9 oktober 2019, 16:19

  Gaan we nu steeds de nachtelijke werkzaamheden onder de noemer "spoedreparaties" uitvoeren? De hoeveelste keer is dit al wel niet het geval? Misschien eens structurele (duurdere) maatregelen nemen? Gelukkig is er nog wel een op en top vertrouwen in het project door de aannemers, maar kunnen de buurtbewoners zoals gewoonlijk weer overlast verwachten. Excuses voor het ongemak, oftewel: "niet zeuren, deal with it"!
  1. Annie

   10 oktober 2019, 08:21

   Henk, nog even geduld. We worden straks weer op oliebollen getrakteerd! Dat maakt weer een hoop goed toch....of niet?
  2. John (Aanpak Ring Zuid)

   17 oktober 2019, 16:06

   Henk, we begrijpen je irritatie. Het gaat wel degelijk steeds om spoedreparaties. Er is een probleem met de voeg die de aansluiting vormt tussen de oude ringweg en de tijdelijke weg die daar tegenaan is gezet. We zijn op zoek naar structurele oplossingen. Wij vinden het ook vervelend dat we de ringweg hiervoor moeten afsluiten, zowel voor de weggebruikers als voor de omwonenden.
  Verberg de reacties

Reageren