Sociaal onveilig fietspad Kempkensberg komende jaren dicht

Sociaal onveilig fietspad Kempkensberg komende jaren dicht

John

Het fietspad vanaf de Hereweg richting DUO langs de Kempkensberg blijft de komende jaren dicht. De reden hiervoor is dat het fietspad niet meer sociaal veilig is nu langs het fietspad een metershoog scherm wordt geplaatst. Het fietspad is al sinds 8 januari dicht vanwege de huidige werkzaamheden bij de Kempkensberg. Het fietspad zou na deze week weer open gaan, maar dat gaat nu dus niet meer door.

Tussen het fietspad en de weg komt gedurende de werkzaamheden aan de ringweg een vijf meter hoog scherm. Het scherm is een van de maatregelen die Combinatie Herepoort neemt om het leef- en voedselgebied van de vleermuizen in de buurt van de ringweg in stand te houden. Ook moet het scherm voorkomen dat de bomen in het Sterrebos beschadigd raken. Vanwege de vleermuizen is verlichting in de buurt van het scherm niet toegestaan.

Voor fietsers wordt het donkere fietspad tussen het scherm en het bos een sociaal onveilige route. Gemeente en Aanpak Ring Zuid hebben daarom besloten het fietspad gedurende de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg af te sluiten.

Waterloolaan
Fietsverkeer vanaf de Hereweg richting DUO-gebouw en vice versa kan gebruik maken van de Waterloolaan.

In het rood het fietspad bij de Kempkensberg dat de komende jaren dicht blijft. Fietsers kunnen gebruik maken van de Waterloolaan (in beide richtingen).
In het rood het fietspad bij de Kempkensberg dat de komende jaren dicht blijft. Fietsers kunnen gebruik maken van de Waterloolaan (in beide richtingen).

Toekomstige situatie
Als het plan voor Aanpak Ring Zuid is uitgevoerd, ligt de ringweg ter hoogte van de Kempkensberg verdiept. Het fietspad is dan onderdeel van het Zuiderplantsoen. Bekijk de oude en de toekomstige situatie hieronder.

Links de oude, rechts de toekomstige situatie bij het fietspad Kempkensberg. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.

Rondkijken in de nieuwe situatie kan in de bolfoto Hereweg.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Ria ter Veen-Keizer

  21 februari 2018, 21:01

  Bij ons aan de Lekstraat komt straks ook een scherm. Het gaat toch niet gebeuren dat dit argument straks ook gebruikt gaat worden om ons fietspad waar we nu al anderhalf jaar op wachten ook dicht blijft??
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   22 februari 2018, 14:00

   Ria, het gaat om twee heel verschillende situaties. Het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats gaat weer open nadat daar de werkzaamheden zijn afgerond.
  Verberg de reacties
 2. Hans

  22 februari 2018, 09:18

  Alsof de alternatieve route (Maaslaan) zo veilig is.. Gaten in het wegdek, smalle paden veroorzaakt door geparkeerde auto's waar het doorgaand rij- en fietsverkeer zich een weg langs moet banen. Wel "blij" dat er iets over wordt gecommuniceerd want de voortekenen dat het langer zou duren was optisch wel zichtbaar.
  1. Dijkstra

   23 februari 2018, 11:42

   Hans,
   Ik ben het met je eens dat de Waterloolaan geen prettig laternatief is voor fietsers. Veel autoverkeer rijdt niet naar de ring of Hereweg via de Kemkensberg maar neemt de Waterloolaan als route.
   Wellicht kunnen ze de Waterloolaan tijdelijk afsluiten voor autoverkeer en via de Kemkensberg laten rijden.
  Verberg de reacties
 3. Hans

  22 februari 2018, 09:19

  Correctie: Maaslaan is uiteraard de Waterloolaan.
  Verberg de reacties

Reageren