Sloop ‘doosconstructie’ woensdag van start

Sloop ‘doosconstructie’ woensdag van start

John

Woensdag 5 december start de sloop van een deel van een doosconstructie onder de zuidelijke ringweg, ter hoogte van de Verlengde Meeuwerderweg. Zoals eerder gemeld, brengen de werkzaamheden geluidsoverlast met zich mee voor de omwonenden. De sloopwerkzaamheden zijn overdag, tussen 7 en 19 uur. Het puin moet in de nachtelijke uren worden afgevoerd, omdat het werkvak overdag niet bereikbaar is voor werkverkeer.

Update: het echte sloopwerk begint in de week van 10 december. Deze week gaat het om voorbereidende werkzaamheden.

Vorige week hebben we omwonenden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Hier heeft een klein deel van de omwonenden gebruik van gemaakt. In de presentatie is meer verteld over het waarom van de werkzaamheden en de te verwachten hinder. Ook konden de omwonenden vragen stellen.

Puin afvoeren
De sloopwerkzaamheden duren tot en met 21 december. In welke nachten het puin moet worden afgevoerd, is nog niet bekend. Dit is mede afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Via een melding op deze website maken we de data bekend. De data vermelden we ook op een poster op de mobiele informatiekeet, die naast de bouwplaats staat (hoek H.L. Wichersstraat – Verlengde Meeuwerderweg). Het afvoeren van het puin in de nacht kan geluidsoverlast geven. Om het geluid te dempen, wordt eerst een laagje zand in de stortbak gelegd.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Anton

  6 december 2018, 13:18

  Maar, wat ik nou niet snap, dit is toch het gedeelte waar de weg vanaf Drachten/richting Hoogezand zou komen?
  Ik dacht altijd dat de zuidkant gesloopt zou worden om plaats te maken voor de verdiepte ligging, en de tijdelijke weg op en naast de noordkant zou komen. Maar als ik naar de presentatie kijk wordt nu toch de noordkant gesloopt?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   12 december 2018, 10:13

   @Anton, het klopt dat de zuidkant uiteindelijk gesloopt wordt en de tijdelijke weg op en naast de noordbaan komt. De ‘doosconstructie’ zit deels onder de huidige zuidbaan en deels onder de oude noordbaan. Het deel onder de oude noordbaan halen we nu alvast weg. De rest van de doosconstructie wordt op een later moment gesloopt.
  Verberg de reacties

Reageren