Ruim 50 belangstellenden inloopbijeenkomst Griffeweg

Ruim 50 belangstellenden inloopbijeenkomst Griffeweg

John

Maandag 8 mei kwamen ruim 50 mensen langs tijdens de informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Griffeweg en de Veemarktstraat. De aanpassing moet zorgen voor een betere doorstroming tijdens en na de ombouw van de zuidelijke ringweg. Veel vragen gingen over de bereikbaarheid.

De herinrichting van de Griffeweg en de Veemarktstraat begint zondagavond 14 mei en is woensdag 24 mei ’s ochtends klaar. De Griffeweg is in deze periode afgesloten voor al het autoverkeer vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Meeuwerderweg. De Meeuwerderweg is vanaf de Trompsingel en vanuit het zuiden gewoon bereikbaar voor al het verkeer.

Bezoekers van de informatiebijeenkomst wilden vooral weten hoe ze tijdens de werkzaamheden van hier naar daar kunnen komen. Zorgen waren er over de werking van het voorrangsplein dat op de Griffeweg aangelegd wordt. Op de informatiebijeenkomst konden de bezoekers ook informatie krijgen over andere toekomstige werkzaamheden in de omgeving, zoals de bouw van de verdiepte ligging.

Voorbeeld: zo werkt een voorrangsplein

Voorbeeld: zo werkt een voorrangsplein

Lees hier meer over de werkzaamheden op de Griffeweg en de Veemarktstraat.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden voor de zuidelijke ringweg in de Oosterpoort, De Meeuwen, De Linie en Herewegbuurt? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Werkzaamheden Zuiderplantsoen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. R. Dirksen

  11 mei 2017, 20:23

  Op mijn vraag over de afsluiting van de Veemarktstraat heb ik geen geen toelichting mogen ontvangen. Helaas was ik op 8 mei jl. verhinderd.
  De Griffeweg gaat dicht. Dat is uitgebreid toegelicht. De kruising met de Meeuwerderweg blijft open (?). Toch geven de borden aan, dat ook de Veemarktstraat dicht gaat en dat aldaar sprake is van werkverkeer. Beide aspecten kan ik niet rijmen. Kunt u alsnog uitleg geven svp.
  m.vr.gr. R. Dirksen
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   12 mei 2017, 14:31

   De Veemarktstraat bestaat uit verschillende stukken weg, misschien dat onze informatie daardoor niet duidelijk is. Het deel van de Veemarktstraat dat dicht gaat, is het stuk tussen de Griffeweg en de Trompsingel. Het stukje Veemarktstraat dat het noorden vormt van de Meeuwerderweg blijft open. De afsluiting is bovendien voornamelijk in de avonduren. Dat betekent dat het verkeer vanaf de Meeuwerderweg overdag linksaf richting Trompsingel kan blijven rijden, en omgekeerd. Zie ook onze melding op de werkzaamhedenkaart.
  Verberg de reacties

Reageren