Routekaart beantwoordt veel vragen

John

Hoe kom ik straks vanaf Hoogezand in Helpman? Hoe ga ik van Corpus den Hoorn richting Drachten? En hoe rijd ik vanaf Hoogkerk naar MartiniPlaza? Op deze en andere vragen geeft de routekaart op deze website het antwoord.

De routekaart werkt heel eenvoudig. U kiest uit een alfabetische lijst eerst uw vertrekpunt en daarna uw bestemming. Vervolgens verschijnt de plankaart met de ingetekende route. Er zijn 22 vertrek- en eindpunten opgenomen, zoals wijken (o.a. Helpman, De Wijert), belangrijke bestemmingen (o.a. UMCG, Martini Ziekenhuis) en richtingen (o.a. Hoogezand, Drachten, Assen).

De routekaart voorziet in een behoefte. Veel bezoekers op de inspraakbijeenkomsten waren vooral benieuwd wat het plan betekent voor hun veelgebruikte routes. De routekaart maakt dat snel duidelijk.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. DJ

  2 oktober 2013, 11:40

  Waarom kan ik geen routekaart krijgen van Helpman naar Ring Oost Delfzijl?

  Omdat jullie verslechterde verbindingen niet inzichtelijk willen maken?
  Verberg de reacties
 2. Viktor

  2 oktober 2013, 22:22

  @DJ:
  Op de routekaart is wel de route Helpman-Bedrijventerrein Driebond beschikbaar. Die laat zien hoe u vanuit Helpman op de zuidelijke ringweg komt. Vanaf daar kunt u ook naar de oostelijke ringweg.
  Verberg de reacties
 3. DJ

  3 oktober 2013, 09:48

  @ Victor

  Je geeft geen antwoord op de vraag waarom geen routekaart naar de ring oost vanuit Helpman beschikbaar is.

  Klopt het dat deze verbinding in de plannen slechter wordt dan in de huidige situatie? Qua tijd, en extra verkeerskilometers door de stad?
  Verberg de reacties
 4. Viktor

  3 oktober 2013, 13:22

  @DJ:
  We hebben niet bewust bepaalde routes buitengesloten. We verwachten dat de mensen in de stad en de regio vooral over deze bestemmingen vragen hebben. Wat het plan betekent voor de reistijd en de verkeerskilometers op de route Helpman-Ring oost hebben we niet apart berekend. In het MER (zie Bibliotheek > Plandocumenten) vindt u op pagina 44 in tabel 2.7 de veranderingen in de reistijden op de ring. Hierin is zichtbaar dat de reistijd op de zuidelijke ringweg door het plan fors afneemt.
  Verberg de reacties

Reageren