Overlast door graafwerkzaamheden rond zuidelijke ringweg in december

Overlast door graafwerkzaamheden rond zuidelijke ringweg in december

John

In de maand december 2014 worden in het gebied rondom de zuidelijke ringweg in totaal op ongeveer 30 plaatsen ‘proefsleuven’ gegraven. Plaatselijk kan dit leiden tot kortdurende hinder en overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Proefsleuven zijn smalle geulen, dwars op wegen, trottoirs en voetpaden. Door deze te graven, kan de exacte ligging van kabels en leidingen worden vastgesteld. Dit inzicht is nodig om te kunnen bepalen hoe de kabels en leidingen het beste kunnen worden verlegd.

De werkzaamheden horen bij de voorbereidende onderzoeken die nodig zijn voor de geplande aanpak van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Royal Haskoning DHV in samenwerking met aannemers BAM en Vogelzang.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Maarten

  4 december 2014, 16:32

  Ik zag ook werkzaamheden die hier op lijken aan de Laan Corpus den Hoorn. Dat ligt, net als het Stadspark op bovenstaande foto's, toch helemaal niet in de buurt van de zuidelijke ringweg?
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  9 december 2014, 14:23

  @Maarten: De proefsleuven op deze locaties zijn een direct gevolg van de aanpak van de zuidelijke ringweg. De aanpak van de zuidelijke ringweg loopt in westelijke richting door tot Hoogkerk. Ook de westelijke ringweg ondergaat aanpassingen, ongeveer tot aan het noordelijke deel van de Concourslaan. Voordat de werkzaamheden kunnen starten, moeten sommige kabels en leidingen worden verlegd, onder andere voor elektriciteit, gas en riolering. Sommige nutsbedrijven grijpen de gelegenheid aan om te onderzoeken of ze hun transportroutes kunnen verbeteren. Dat vraagt ook op andere plaatsen in hun netstructuur om aanpassingen.
  Verberg de reacties

Reageren