Oude Winschoterdiep blijft toch open voor kleine bootjes

Oude Winschoterdiep blijft toch open voor kleine bootjes

John

Combinatie Herepoort kan het project zo uitvoeren dat het Oude Winschoterdiep open kan blijven voor kleine bootjes.

De diepte van het water is gemiddeld 50 cm, aan de westkant iets dieper en aan de oostkant iets minder diep. Hiermee kan een wens van de bewoners in de Oosterpoortwijk en De Linie en belangenverenigingen alsnog worden gerealiseerd.

De verandering in het plan betekent dat de situatie bij het Oude Winschoterdiep ongeveer gelijk blijft. Ook nu is het kanaal afgesloten voor scheepvaart. De vaste brug in het verlengde van de Meeuwerderbaan blijft liggen. Hier kunnen nu en straks kano’s en lage bootjes onderdoor. Het plan was om het Oude Winschoterdiep ter plekke van de zuidelijke ringweg te dempen. Dat is nu niet meer nodig.

Het verkeer op de zuidelijke ringweg gaat onder het Oude Winschoterdiep door de verdiepte ligging in, gezien vanaf het Europaplein in westelijke richting. De impressie wordt nog in detail uitgewerkt.
Het verkeer op de zuidelijke ringweg gaat onder het Oude Winschoterdiep door de verdiepte ligging in, gezien vanaf het Europaplein in westelijke richting. De impressie wordt nog in detail uitgewerkt.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. Marc

  26 oktober 2016, 14:00

  Hoe zit dat met de brug over het winschoterdiep dan? Die is niet beweegbaar en bijzonder laag. Te laag voor bootjes. Wat gaat het beteken voor de Griffeweg en de bereikbaarheid van de Binnenstad als steeds de brug daar open moet voor flierevaarders en borrelboten?
  1. Bart

   28 oktober 2016, 18:28

   De verandering in het plan betekent dat de situatie bij het Oude Winschoterdiep ongeveer gelijk blijft. Ook nu is het kanaal afgesloten voor scheepvaart. De vaste brug in het verlengde van de Meeuwerderbaan blijft liggen. Het plan was om het Oude Winschoterdiep ter plekke van de zuidelijke ringweg te dempen. Dat is nu niet meer nodig. Voor de Griffebrug verandert er nu dus niets.
   1. Marc

    29 oktober 2016, 13:55

    Hierdoor hoeft het sifon onder de ringwegbak door niet meer worden aangelegd?
  Verberg de reacties
 2. bertus

  26 oktober 2016, 20:24

  Elk stukje water is ook een mogelijkheid om te kunnen schaatsen als het weer een keer winter is in het noorden van ons land.
  En als het zover komt zijn kluun plekken nodig voor een langere tocht doch die zijn zo gemaakt met vrijwilligers.
  Verberg de reacties
 3. Paulien

  29 oktober 2016, 20:14

  Het is mooi dat het Winschoterdiep open blijft. Op de impressie van de verdiepte ligging vanaf Europaplein naar winschoterdiep zoal in het bericht getoond staan veel bomen getekend ook aan de rand van de helling naar beneden. Dit is nieuw. Op eerdere impressies zag ik die niet. Gaat dit ook werkelijk zo gebeuren? Of is het maar een ( te mooi) ) getekend plaatje?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   8 november 2016, 10:30

   @Paulien, de impressies geven een reële indruk van hoe het zou kunnen worden. Ze komen overeen met de huidige ideeën. In de loop van de tijd worden ze verder uitgewerkt. De impressies zijn niet bedoeld om de zaken rooskleuriger voor te stellen. Maar het kan wel zijn dat de ideeën weer veranderen. Ook zijn op impressies vaak niet alle details ingevuld.
  Verberg de reacties

Reageren