Oprit Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl vanaf 20 juli definitief dicht

Oprit Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl vanaf 20 juli definitief dicht

John

Wanneer op 20 juli de zomerstremming van de zuidbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen (N7) ingaat, valt ook definitief het doek voor de oprit vanaf Kemkensberg richting Hoogezand/Delfzijl. Deze oprit is tijdens de zomerstremming dicht en gaat daarna niet meer open. Combinatie Herepoort gaat op deze plek werken aan de bouwkuip voor de verdiepte ligging.

De N7-oprit vanaf Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl is vanaf 20 juli dicht.
De N7-oprit vanaf Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl is vanaf 20 juli dicht.

Tijdens de zomerstremming worden damwanden ingetrild die de noordzijde van de bouwkuip voor de verdiepte ligging gaan vormen. Na de zomerstremming gaat het verkeer vanaf het Julianaplein naar het Europaplein rijden over de andere weghelft. Daarna kan de huidige zuidbaan van de ringweg worden afgebroken, inclusief dus de oprit vanaf Kempkensberg. Vervolgens kan de zuidrand van de bouwkuip worden gemaakt.

Overigens is het nog niet zeker of de zomerstremming doorgaat. Aanpak Ring Zuid moet nog een akkoord geven op het uitvoeringsontwerp dat Combinatie Herepoort heeft gemaakt voor de bouw van de verdiepte ligging. Gaat de zomerstremming niet door, dan blijft de oprit voorlopig open.

Als de oprit op 20 juli sluit, kan het verkeer niet meer vanaf de Hereweg direct de zuidelijke ringweg nemen richting het Europaplein. De oprit naar het Julianaplein (richting Drachten) blijft wel beschikbaar. Voor verkeer richting Hoogezand en richting Delfzijl zijn omleidingsroutes ingesteld.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (4)

  Verberg de reacties
 1. DJ

  12 juli 2018, 18:16

  Klopt het dat door deze afsluiting ~25 bussen van de Flixbus lijndienst per dag over de Parkweg gaan rijden? Omdat ze niet meer via de Hereweg naar het station kunnen?

  Dat lijkt me zeer onwenselijke en gevaarlijke verkeerssituaties opleveren.
  Verberg de reacties
 2. Wendy (Communicatieadviseur)

  13 juli 2018, 13:40

  Hallo DJ, deze vraag kun je het beste bij Groningen Bereikbaar stellen. Groningen Bereikbaar zorgt voor de afstemming rond de bereikbaarheid van de bedrijven, het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Je kunt ze bereiken via info@groningenbereikbaar.nl. Groet Wendy
  Verberg de reacties
 3. DJ

  13 juli 2018, 15:32

  Best Wendy,
  Mijn vergane moeten jullie echt zelf beantwoorden, in plaats van mij door te sturen. Het hele idee van ARZ is dat degenen die voor (verkeers)veiligheid moeten zorgen tijdens de ombouw (Gemeente, Provincie en Rijk) via één aanspreekpunt te benaderen zijn. De (onvoorziene) gevolgen van de ombouw voor het verkeer in andere straten zijn echt jullie verantwoordelijkheid. Dus daar verwacht ik van jullie antwoord op.
  Verberg de reacties

Reageren