Oprit Hereweg richting Julianaplein in Herfstvakantie dicht van 20 tot 25 oktober

Oprit Hereweg richting Julianaplein in Herfstvakantie dicht van 20 tot 25 oktober

John

In de Herfstvakantie (van vrijdag 20 tot woensdagochtend 25 oktober) is de oprit vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg dicht. Waterbedrijf Groningen legt hier een nieuwe waterleiding aan. Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers vanuit de binnenstad richting Helpman moeten een klein stukje over de rijbaan. In eerste instantie hebben we gemeld dat de werkzaamheden zouden duren tot 30 oktober.

Aannemer V&SH legt in opdracht van Waterbedrijf Groningen in een open ontgraving twee waterleidingen aan en sluit deze aan op de bestaande waterleidingen. Ook wordt een bestaande waterleiding deels weggehaald. Deze werkzaamheden zijn eerder deze maand begonnen en duren tot ongeveer half december 2017.

Herfstvakantie
Omdat er in de Herfstvakantie minder verkeer is, wordt er in die week (van vrijdag 20 tot woensdagochtend 25 oktober) gewerkt bij de oprit van de Hereweg richting Julianaplein. Automobilisten krijgen het advies de gele omleidingsborden te volgen. Ook is dan een stukje van het fietspad aan de westzijde van de Hereweg dicht. Fietsers vanuit de binnenstad richting Helpman moetenin deze periode tijdelijk over de weg rijden, over de afgezette rechtsafstrook. Hier staan verkeersregelaars bij.

Voor fietsers vanuit Helpman richting binnenstad is er in de periode tot half december kortdurend hinder ter hoogte van de Waterloolaan. De fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden of moeten even gebruik maken van de stoep.

Verder wordt er gewerkt in het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats, van de Hereweg tot nabij Lekstraat/Dinkelvijver. Dit fietspad is wegens werkzaamheden al geruime tijd afgesloten.

Omleidingsroute voor autoverkeer richting het Julianaplein

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

  1. Maarten

    17 oktober 2017, 16:34

    Is er ook een kaartje met de omleidingsroutes voor auto's? Ik kijk liever van tevoren even hoe ik moet rijden dan dat ik ter plekke op zoek moet naar gele borden.
    Verberg de reacties

Reageren