Op 8 mei inloopbijeenkomst voor bewoners Oosterpoort/De Meeuwen over herinrichting Griffeweg en overige werkzaamheden

Op 8 mei inloopbijeenkomst voor bewoners Oosterpoort/De Meeuwen over herinrichting Griffeweg en overige werkzaamheden

Bewoners en bedrijven in de Oosterpoort en De Meeuwen zijn per brief uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op 8 mei 2017 over de herinrichting van de Griffeweg en de Veemarktstraat. Deze aanpassing moet zorgen voor een betere doorstroming tijdens en na de ombouw van de zuidelijke ringweg.

De herinrichting begint zondagavond 14 mei en is woensdag 24 mei ’s ochtends klaar. De Griffeweg is in deze periode afgesloten voor al het autoverkeer vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Meeuwerderweg. De Meeuwerderweg is vanaf de Trompsingel en vanuit het zuiden gewoon bereikbaar voor al het verkeer.

Bewoners van De Meeuwen en de Boermandestraat e.o. kunnen tijdens de werkzaamheden niet gebruik maken van de Griffeweg. De kaartjes hieronder geven de omleidingsroutes aan. Bewoners van De Meeuwen kunnen omrijden via de parallelweg van de Europaweg en het Europapark (Boumaboulevard). De Boermandestraat e.o. blijft bereikbaar via de Sontweg en Het Hout. De overige omleidingen worden aangegeven met borden.

Omleidingsroutes voor De Meeuwen.
Omleidingsroutes voor De Meeuwen.
Omleidingsroutes voor de Boermandestraat e.o.
Omleidingsroutes voor de Boermandestraat e.o.

Herinrichting
Om de doorstroming te verbeteren, krijgt de weg een andere inrichting. De huidige kruising van de Barkmolenstraat / Griffeweg / Boermandestraat wordt omgebouwd tot een zogenaamd voorrangsplein. Dit houdt in dat er op de kruising ruimte gemaakt wordt voor auto’s die afslaan of de Griffeweg op rijden. Links en rechts van deze kruising komen fietsoversteken. Op de kruising met de Meeuwerderweg komt de aparte linksafbaan te vervallen. Dit maakt het voor fietsers makkelijker om de Griffeweg over te steken.

Daarnaast krijgt de Griffeweg een middenberm met groenstrook en komt er een nieuwe bushalte bij de Rabobank.

Voorbeeld van een voorrangsplein

Voorbeeld van een voorrangsplein

Inloopbijeenkomst
Combinatie Herepoort houdt op maandag 8 mei 2017 in het Poortershoes (Oosterweg 13) een inloopbijeenkomst over deze herinrichting en de verwachte hinder. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen hier op elk moment tussen 16.00 uur tot 19.00 uur binnenlopen. Medewerkers van Combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook is er informatie over andere toekomstige werkzaamheden in de omgeving. Er komt een aparte inloopbijeenkomst voor bewoners van De Linie en de Herewegbuurt.

Lees hier meer over de werkzaamheden op de Griffeweg en de Veemarktstraat.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden voor de zuidelijke ringweg in de Oosterpoort, De Meeuwen, De Linie en Herewegbuurt? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Werkzaamheden Zuiderplantsoen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (2)

 1. R.A. Dirksen

  4 mei 2017, 22:08

  L.S. Ook de Veemarktstraat wordt afgesloten, daarover lees ik geen nader informatie.
  Zelf ben ik woonachtig op een zogenaamd varend woonschip ad Trompsingel en heb een parkeervergunning voor de wijk Oosterpoort.
  Alle schepen aan de Trompsingel en het Zuiderpark liggen aan de zuidkant van de as in het water, die het centrum van de stad hier scheidt van de wijk Oosterpoort. Wellicht kun u deze bewoners voortaan eveneens een uitnodiging sturen. Dat heeft u tot nu toe niet gedaan.
  M.vr.gr. R. Dirksen
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   5 mei 2017, 13:47

   Bedankt voor uw reactie. We zullen ervoor zorgen dat de volgende keer ook de woonschepen de brief in de bus krijgen. Uiteraard bent u ook van harte welkom op de inloopbijeenkomst op 8 mei.
  Verberg de reacties
 2. Lennart Meertens

  22 mei 2017, 17:27

  Kan iemand mij uitleggen hoe de doorstroming moet verbeteren met het weghalen van een voorsorteerstrook (naar de Meeuwerderweg). Auto's die nu linksaf willen slaan en moeten wachten op tegemoet komend verkeer, kunnen nu op de voorsorteerstrook staan. Straks kan dat niet meer en moeten ze op de rijbaan wachten, waardoor er daarachter een file ontstaat. Zeggen dat de doorstroming moet verbeteren en tegelijktijd een voorsorteerstrook verwijderen, klopt mijns inziens niet.
  1. Lennart, sorry voor onze late reactie. Het klopt dat op de Griffeweg de voorsorteerstrook naar de Meeuwerderweg is vervallen. Als gevolg van het verdwijnen van de aansluitingen bij de Oosterpoort neemt de hoeveelheid (sluip)verkeer door de wijk af. Daardoor is er minder linkafslaand verkeer van de Griffeweg naar de Meeuwerderweg. Er is daarom besloten om de ‘linksaffer’ te laten vervallen en de ruimte die hierdoor ontstaat, te gebruiken om dit kruispunt beter en veiliger in te richten. Fietsers en voetgangers kunnen nu makkelijker oversteken.
  Verberg de reacties

Reageren