Ontwerptracébesluit fietstunnel Papiermolen ter inzage

Ontwerptracébesluit fietstunnel Papiermolen ter inzage

John

Zoals al eerder bekend is gemaakt, blijft er tóch een fietstunnel bestaan onder de zuidelijke ringweg door tussen de Rivierenbuurt en openluchtbad De Papiermolen. In het oorspronkelijke plan zou hier een voetgangersbrug komen. Om deze aanpassing mogelijk te maken, is nu een ontwerptracébesluit opgesteld. Dat besluit ligt vanaf donderdag 6 juni zes weken ter inzage, dus tot en met woensdag 17 juli 2019.

Het ontwerptracébesluit stelt voor het Tracébesluit 2014 op de volgende punten aan te passen.

1. De geplande voetgangersbrug over de ringweg bij de Papiermolenlaan vervalt.
2. In plaats daarvan wordt een nieuwe fietstunnel aangelegd onder de ringweg en de toekomstige verbindingsweg Brailleweg – Hereweg door. Deze fietstunnel komt op de locatie van de huidige fietstunnel tussen de Rivierenbuurt en De Papiermolen.
3. Om de fietstunnel te kunnen inpassen, wordt de nieuwe verbindingsweg Brailleweg – Hereweg verhoogd. De Maaslaan en de Merwedestraat worden bij de fietstunnel verlaagd.

Informatiebijeenkomsten
Iedereen is welkom op onze informatiebijeenkomsten over dit ontwerptracébesluit. Deze zijn op dinsdag 25 juni 2019, om 16.00 uur en om 19.00 uur. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomsten zijn in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid, Muntinglaan 2 in Groningen.

Stukken bekijken
Alle documenten staan op deze website, onderaan dit artikel. Ze zijn ook te vinden in de Bibliotheek op deze website (Plandocumenten) en op de website van het Rijk: www.platformparticipatie.nl/ringweggroningen. Op papier kunt u de stukken van donderdag 6 juni tot en met woensdag 17 juli 2019 bekijken op de volgende drie locaties (tijdens reguliere openingstijden):

Uw zienswijze is welkom
Wilt u reageren op dit ontwerptracébesluit? Dan kunt u een zienswijze indienen. Dat kan op drie manieren.

 • Digitaal: bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze digitaal via: www.platformparticipatie.nl/ringweggroningen.
 • Mondeling: tijdens de informatiebijeenkomst of telefonisch tijdens kantooruren: 070 456 89 99.
 • Per post: Directie Participatie, t.a.v. Ontwerpbesluit fietstunnel Papiermolen, Aanpak Ring Zuid, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Vervolg
De Minister betrekt de zienswijzen bij de verdere besluitvorming. Alleen indieners van een zienswijze op dit ontwerptracébesluit kunnen later in beroep gaan tegen het definitieve besluit. Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/ringweggroningen.

 • Vragen over de procedure? Telefoon 070 456 89 99.
 • Inhoudelijke vragen over het project? Telefoon 088 797 43 95.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Ria ter Veen-Keizer

  18 juni 2019, 02:59

  Dit is toch niet normaal. Je krijgt allerlei brieven over werkzaamheden maar vannacht is verschrikkelijk. Het is nu 3 uur. Ik wil slapen!!
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   18 juni 2019, 17:15

   Ria, we hebben inmiddels telefonisch contact met je gehad. Onze uitvoerder gaat de boorsnelheid aanpassen. Morgenochtend nemen we weer contact met je op.
  Verberg de reacties
 2. John

  18 juni 2019, 10:35

  Inderdaad, ik heb vannacht ook amper kunnen slapen. De afgelopen nachten overigens idem dito. Het was een verschrikkelijk lawaai, terwijl de werkzaamheden een stuk verderop plaats vinden. Maar in de Wijert is de overlast niet leuk meer!!! En dat wordt nog veel erger, want die damwanden intrillen is echt een ondraaglijk geluid. Dat gebeurt deze keer dan wel overdag staat er, maar toen dat 's nachts gebeurde gingen ze ook gewoon door terwijl de afgesproken tijd al lang voorbij was.
  Verberg de reacties
 3. John (Aanpak Ring Zuid)

  18 juni 2019, 16:00

  John, heel vervelend dat je niet hebt kunnen slapen van het lawaai. Kun je ons per mail (info@aanpakringzuid.nl) je adres doorgeven, zodat wij kunnen nagaan van welke werkzaamheden je zoveel last hebt gehad?

  Zoals je zelf al zegt, gaan we de damwanden niet 's nachts intrillen. We werken op doordeweekse dagen van 7u tot 19u. Komen we tijd tekort, dan kunnen we ook de zaterdag erbij nemen (van 7 tot 19u). Is dat nog niet genoeg, dan kunnen we ook 's avonds doorgaan (van 19u tot 23u). Als we op zaterdag of 's avonds gaan werken, melden we dat van tevoren op deze website. Je kunt je ook aanmelden voor het SMS-alert voor jouw deelgebied. Je krijgt dan een sms op je mobiele telefoon als de werkzaamheden uitlopen.
  Verberg de reacties

Reageren