Ontwerptekeningen online

26 september 2013

De ontwerptekeningen voor de vernieuwde ringweg zijn vanaf nu te downloaden. Het gaat om zogenaamde AutoCAD-bestanden. AutoCAD is de naam van het computerprogramma waarmee de tekeningen zijn gemaakt. Op basis van deze tekeningen zijn onder meer de kaarten van het Ontwerp Tracébesluit voor de ombouw van de zuidelijke ringweg gemaakt.

Het beschikbaar stellen van de ontwerptekeningen is een extra service van de projectorganisatie. De AutoCAD-bestanden maken geen deel uit van de documenten waarover tot en met 10 oktober 2013 inspraak mogelijk is.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. DJ Raats

  30 maart 2014, 23:28

  Was het niet mogelijk iets in een bestandsvorm online te zetten die de gemiddelde omwonende/belangstellende kan openen/bekijken?
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  8 april 2014, 14:44

  @DJ Raats: Voor iedereen die een goede indruk wil krijgen van het plan, bieden we op deze website onder andere interactieve bolfoto's, impressies, 3d-animaties en plankaarten aan. Kijk hiervoor in het hoofdmenu onder 'Beeld'. Het beschikbaar stellen van deze technische bestanden is meer een extraatje. 
  Verberg de reacties
 3. JanPieter Janse/GolfslagAdvies&Projecten Historisch WaterGroningen

  6 november 2015, 19:05

  Vraag: Het is me niet mogelijk de evaluatie versie van winzip te gebruiken om de ontwerptekeningen te kunnen downloaden , op te slaan en daarna te lezen. Graag een andere oplossing. Dat moet zeker met de u ter beschikking staande technieken heel goed voor de lezers , burgers, omwonenden, belangstellenden en bedrijven en instellingen,mogelijk zijn.
  Ik zie uw gegevens dan ook graag tegemoet.
  J.P.Janse
  HelperMolenstraat 16 9721 BV Groningen
  Verberg de reacties
 4. Bart

  17 november 2015, 14:14

  @J.P.Janse, de bestanden zijn alleen te openen in het programma AutoCAD. Dit is een gespecialiseerd programma voor het maken van technische tekeningen. Zoals in de voorgaande reactie ook is aangegeven: Voor iedereen die een goede indruk wil krijgen van het plan, bieden we op deze website onder andere interactieve bolfoto's, impressies, 3d-animaties en plankaarten aan. Kijk hiervoor in het hoofdmenu onder 'Beeld'. Het beschikbaar stellen van deze technische bestanden is meer een extraatje.
  Verberg de reacties

Reageren