Ontbijtkoek voor fietsers Brailleweg

Ontbijtkoek voor fietsers Brailleweg

John

Fietsers op de Brailleweg werden vanochtend getrakteerd op ontbijtkoek. Met deze actie hebben we de fietsers erop gewezen dat de onderdoorgang onder de A28 dicht is vanaf zaterdag 20 april tot maandag 6 mei. We slopen dan het oude viaduct. Fietsers kunnen omrijden via het Hoornsediep.

De sloop van het oude viaduct van de A28 over de Brailleweg is grotendeels gepland in de meivakantie. Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang dan afgesloten voor alle verkeer.

Fietsers
Fietsers van en naar de Vondellaan worden omgeleid via het tunneltje onder het Emmaviaduct door en het Hoornsediep. Deze omleiding geldt voor beide richtingen.

Van 20 april tot 6 mei is de onderdoorgang bij de Brailleweg dicht voor alle verkeer. Fietsers kunnen omrijden via het Hoornsediep.
Van 20 april tot 6 mei is de onderdoorgang bij de Brailleweg dicht voor alle verkeer. Fietsers kunnen omrijden via het Hoornsediep.

Auto’s
Autoverkeer dat normaal gesproken via de Brailleweg richting Groningen-Zuid rijdt, krijgt te maken met een omleidingsroute. Tijdens de stremming van de Brailleweg wordt verkeer geadviseerd om via het Emmaviaduct de A28 richting Assen op te rijden en vervolgens de afrit Groningen-Zuid te nemen.

Bussen
De buslijnen 7, 9, 85 en 189 rijden een aangepaste route de stad uit. Op de website van Qbuzz zie je welke haltes vervallen en via welke haltes je geadviseerd wordt te reizen.

Geluidshinder
De sloopwerkzaamheden zijn overdag (ook in het weekend; op Eerste en Tweede Paasdag wordt er niet gewerkt) tussen 07.00 en 19.00 uur. De sloop levert geluidshinder op voor omwonenden.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren