Omzetten verkeer A28 goed verlopen; tijdelijk viaduct Brailleweg in gebruik genomen

Omzetten verkeer A28 goed verlopen; tijdelijk viaduct Brailleweg in gebruik genomen

John

Sinds zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 richting Julianaplein via het tijdelijke viaduct over de Brailleweg. Het omzetten van het verkeer dit weekend is goed verlopen. Ondanks zware regen en windstoten, was de nieuwe tijdelijke weg op tijd klaar.

Combinatie Herepoort heeft dit weekend een begin gemaakt met de ingebruikname van een tijdelijke weg aan de oostkant van de A28. Via deze tijdelijke weg wordt het verkeer op de A28 omgeleid over een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg. Dit is nodig om later dit jaar het oude viaduct te kunnen slopen en een nieuw viaduct te bouwen. Dit weekend is het verkeer richting Julianaplein omgezet naar de tijdelijke weg. Begin april volgt het verkeer richting Assen.

In dit weekend is vooral gewerkt op de plekken waar de tijdelijke weg aansluit op de A28. Eerst zijn een betonnen middenbarrier, lichtmasten en een geleiderail verwijderd. Daarnaast is asfalt verwijderd, op de A28 en op de A28-afrit richting Centrum. Vervolgens zijn de aansluitingen van de tijdelijke weg op de A28 geasfalteerd. Tot slot is de tijdelijke weg klaar gemaakt voor het verkeer, onder andere door het aanbrengen van de belijning, het plaatsen van geluidsschermen en het aanbrengen van een geleiderail en barriers.

Op zondagochtend 10 maart is in alle vroegte de tijdelijke weg opengesteld. Op maandag 11 maart vanaf 06.00 uur is ook de verbindingsweg richting Groningen Centrum weer geopend. Ook de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein, die in het weekend dicht was, ging maandagochtend weer open. De ochtendspits is maandag goed verlopen. Het was wel wat druk vanuit de richting Assen, maar dat kwam vermoedelijk vooral door de hevige regenval. Bij de tijdelijke weg reed het verkeer goed door.

Bekijk ook de terugblik in foto’s van de werkzaamheden, door Raymond Bos Fotografie, en het filmpje van Persbureau Tammeling, gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Rij mee over de tijdelijke weg A28 bij de Brailleweg (Groningen)

Rij mee over de tijdelijke weg A28 bij de Brailleweg (Groningen)

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. OK

  19 maart 2019, 10:21

  Vreemd genoeg zijn de werkzaamheden uit de lijst hiernaast verdwenen, en de webcam doet het niet meer. Zouden jullie hier eens naar kunnen kijken?
  Alvast bedankt! :)
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   19 maart 2019, 10:34

   We ondervinden momenteel wat technische problemen, waardoor de werkzaamheden soms uit de lijst verdwijnen. Ik heb ze nu weer toegevoegd. Ook gaan we kijken wat er met de webcam aan de hand is. Dank voor het melden!
  Verberg de reacties
 2. Rene

  20 maart 2019, 12:12

  In de avondspits loopt het verkeer op de rechterrijstrook op de A28 richting Julianaplein eerder vast. Hierdoor groot snelheidsverschil tussen linker en rechterbaan. Op het punt van de gewijzigde situatie (tevens de plek invoegend verkeer Groningen Zuid en uitvoegend verkeer Centrum) meer gevaarlijke situaties. De gewijzigde situatie wordt pas erg laat aangekondigd. Een vroegere snelheidsbeperking zou op zijn plaats zijn.
  Verberg de reacties

Reageren