Nieuwe film Aanpak Ring Zuid online

Nieuwe film Aanpak Ring Zuid online

In nog geen twintig minuten kennis maken met de hoofdpunten van het plan voor de ombouw van de zuidelijke ringweg en de voorgestelde wijzigingen? Bekijk dan nu de nieuwe film:

Aanpak Ring Zuid - Maakt Groningen klaar voor morgen II

Aanpak Ring Zuid - Maakt Groningen klaar voor morgen II

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Jaap Kommandeur

  25 juni 2014, 23:02

  Geachte leden van de projectorganisatie,

  Eigenlijk is het wel heel erg jammer dat er zoveel kostbaar gemeenschapsgeld uitgegeven wordt aan het maken van een gelikte promotiefilm die de, zoals het nu wordt gepresenteerd, reeds doorgevoerde "voordelen voor bewoners" weergeeft. En dat terwijl door de projectorganisatie bij omwonenden nog steeds de indruk wordt gewekt dat er nog mogelijkheden zijn tot een dialoog, die zoals het nu lijkt, tot helemaal niets gaat leiden. Problemen worden op de lange baan en in de mik van de aannemer geschoven in de hoop dat er in die fase wel consensus zal ontstaan over conflicten tussen belanghebbenden. 

  De gemeenteraad heeft vandaag om voor velen volslagen onduidelijke redenen de Kamminga variant afgeschoten, dit beeldmateriaal bekijkende is dat eigenlijk niet zo raar. Het besluit die variant af te keuren was klaarblijkelijk al flink voorgekookt want in deze promofilm wordt op geen enkele wijze gerept van, om een voorbeeld te noemen, deze wellicht meest belangrijke  voorgestelde wijziging en best onderbouwde zienswijze.

  Al met al een trieste zaak waarbij ik toch zo langzamerhand zwaar de indruk krijg dat de gehele zienswijze procedure een handige methode is om in deze fase de nukubu's rustig te houden. Wat kan er straks nog gebeuren met zaken waar wij nu over in "dialoog" zijn? Eind dit jaar moet het definitieve bestek voor de aanbesteding er liggen, hoeveel "klant wensen" zullen hier in verwerkt zijn als we in september voor het eerst weer om de tafel zitten?

  Met vriendelijke groet,

  Jaap Kommandeur, één van de vele slachtoffers van nieuwe ringweg wiens zienswijze "behandeld" is.
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  8 juli 2014, 10:13

  @Jaap Kommandeur: De film geeft een beeld van de wijzigingen die in de plannen voor de zuidelijke ringweg zijn voorgesteld na het verwerken van de zienswijzen. Ook zienswijzen van bewoners hebben tot aanpassingen geleid (zie ook het overzicht met de belangrijkste wijzigingen. De Kamminga-variant (rechtstreekse aansluiting van A28 op de Hereweg) is niet als wijzigingsvoorstel in het plan opgenomen en komt daarom ook niet in de film voor. Naar verwachting zet de minister eind september of begin oktober haar handtekening onder het Tracébesluit (TB). De inrichtingsplannen voor een aantal specifieke gebieden buiten het TB-gebied (Vondellaan, Maaslaan, Zuiderplantsoen en Helpman) worden dan ook vastgesteld. Daarmee zijn de plannen voor de zuidelijke ringweg definitief.
   
  Daarna moeten en de plannen op veel punten nog worden gedetailleerd, ook bij de Rivierenbuurt, waar u woont. Daarbij kunt u denken aan de afscheiding tussen de nieuwe verbindingsweg en het fietspad ter hoogte van de begraafplaats, de inpassing van de voetgangersbrug en de precieze plaatsing van de geluidsschermen. Hierover gaan we in gesprek met bewoners en andere belanghebbenden.
   
  U krijgt zo snel mogelijk na het besluit van de minister over het Tracébesluit de Nota van Antwoord, waarin u kunt lezen wat onze reactie is op uw zienswijze. 
  Verberg de reacties

Reageren