Nachtelijke werkzaamheden bij op- en afrit Hereweg

Nachtelijke werkzaamheden bij op- en afrit Hereweg

John

Vanaf 8 juni gaat Combinatie Herepoort verder met nachtelijke werkzaamheden bij de op- en afrit bij de Hereweg aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg. Overdag mag de weg niet worden afgesloten in verband met veiligheid van de omgeving en de doorstroom van het verkeer.

Eerst, in de nachten van 8, 9 en 10 juni, gaat Combinatie Herepoort de oprit van Hereweg richting Julianaplein aanpassen, zodat deze beter aansluit op de tijdelijke weg. De oprit is dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Daarna, in de nachten van 11 tot en met 15 juni, gaan we verder met de aanleg van het tijdelijk viaduct bij de op- en afrit. Het verkeer kan deze werkzaamheden passeren. We zetten verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden.

Hinder voor omwonenden
De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken voor de omwonenden. Op basis van geluidsonderzoek gaan we er op dit moment van uit dat de werkzaamheden geen onevenredige hinder voor de omgeving opleveren. Direct omwonenden ontvangen een brief.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. Anna

  6 juni 2018, 19:58

  Hallo, kan ik wel gewoon gebruik maken van de oprit van de Hereweg naar het Europaplein? Wanneer gaat deze definitief dicht?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   7 juni 2018, 11:15

   Komend weekend kun je nog gewoon gebruik maken van de oprit Hereweg richting Europaplein. Wanneer deze oprit definitief dicht gaat is nu nog onbekend. Zodra we dit weten zullen we hierover communiceren op de website. Ook kun je via de website van Groningen Bereikbaar op de hoogte blijven van de actuele verkeerssituatie in Groningen.
  Verberg de reacties
 2. Ria ter Veen

  7 juni 2018, 10:20

  Wij worden echt moedeloos van zo'n bericht. Geen onevenredige geluidsoverlast voor de omwonenden? Na wekenlang nauwelijks overdag buiten hebben kunnen zitten vanwege de overlast van 's morgens tien voor 7 tot 's middags 4 uur, dan nu elke nacht. Er is vast wel iemand binnen de ARZ die van bed met ons wil ruilen. Es kijken of het lawaai dan nog 'niet onevenredig' is!
  Verberg de reacties

Reageren