Nachtelijk milieuhygiënisch onderzoek in de periode 5 tot 16 september

Nachtelijk milieuhygiënisch onderzoek in de periode 5 tot 16 september

Sanne

In de periode van 5 september tot 19 september worden 's nachts op verschillende locaties op de zuidelijke ringweg asfalt- en constructieboringen gedaan. Dit gebeurt in opdracht van Combinatie Herepoort. De verwachting is dat dit weinig hinder zal geven. 

Milieuhygiënisch onderzoek 
Bij de nachtelijke werkzaamheden worden monsters genomen voor milieuhygiënisch onderzoek van het asfalt. Zo weet Combinatie Herepoort welke stoffen het asfalt bevat, zodat ze hier rekening mee kan houden als ze het in de nabije toekomst gaat frezen en afvoeren. 

Omwonenden kunnen enige geluidshinder verwachten. De overlast duurt ongeveer een kwartier per locatie. De volgende locatie is vervolgens weer 50 of 100 meter verderop. De aannemer zal zijn uiterste best doen om de overlast tot een minimum te beperken. Voor het verkeer zal tijdens de onderzoeken een beperkt aantal rijstroken beschikbaar zijn.   


 

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. M. Albers

  9 september 2016, 07:44

  Wat is dit voor onzin:
  - 2 weken lang elke nacht
  - om de 50 tot 100 meter
  - boor 10 gaten en je weet toch wat het voor asfalt is!
  - en dan nog: wat maakt het uit voor het frezen ( gaat toch in 1 bak) en afvoeren( gaan we asfalt scheiden of zo?)
  - nutteloze en kostbare zaak waar wij als belastingbetaler weer voor opdraaien en de aannemers hun zakken kunnen vullen!

  Schandalig dus!
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   13 september 2016, 09:20

   Combinatie Herepoort maakt nu een ontwerp voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Het uitvoeren van een milieuhygiënisch onderzoek is hierbij wettelijk verplicht. Voor de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd, zijn Europese normen opgesteld waaraan voldaan moet worden. Daarin staat ook wat de onderlinge afstand tussen de boringen moet zijn. Om het verkeer niet te veel te hinderen, worden de onderzoeken op aangeven van de wegbeheerder alleen 's nachts gedaan. Daarom duurt het wat langer.
  Verberg de reacties

Reageren