Langer groen licht voor verkeer van Kempkensberg rechtsaf naar Hereweg

Langer groen licht voor verkeer van Kempkensberg rechtsaf naar Hereweg

John

Vanochtend na de ochtendspits zijn de verkeerslichten op de kruising Kempkensberg-Hereweg aangepast. Het verkeer vanaf de Kempkensberg dat bij de Hereweg rechtsaf slaat, krijgt nu langer groen licht. Verkeerskundigen van Aanpak Ring Zuid, Combinatie Herepoort en Groningen Bereikbaar waarschuwen dat de aanpassing niet alle verkeersproblemen op dit punt oplost.

Bij de Kempkensberg waren verkeersopstoppingen ontstaan nadat afgelopen vrijdag de oprit richting Hoogezand en Delfzijl voorgoed werd afgesloten. Verkeer vanaf de Helperzoom en DUO kan nu niet meer bij de Kempkensberg de ringweg opdraaien in oostelijke richting. Het verkeer kan alleen rechtdoor naar de kruising met de Hereweg. De verkeerslichten konden deze extra toestroom van verkeer niet goed verwerken. Nu de verkeerslichten anders zijn afgesteld, verwachten de verkeerskundigen dat de doorstroming verbetert. Toch zullen verkeersopstoppingen hier blijven voorkomen.

De verkeerskundigen bekijken de komende tijd het effect van deze aanpassing op het verkeer. Wellicht volgen er meer aanpassingen.

Verkeershinder
Het is volgens de verkeerskundigen onvermijdelijk dat de ombouw van de zuidelijke ringweg tot verkeershinder in de stad leidt. Het verkeer dat normaal via de oprit bij de Kempkensberg richting Hoogezand of Delfzijl reed, moet nu een andere route zoeken. Het kaartje hieronder laat de mogelijke routes zien.

Alternatieve routes voor verkeer vanaf Hereweg richting Hoogezand en Delfzijl, na afsluiten oprit Kemkensberg.
Mogelijke routes voor verkeer vanuit zuiden van de stad na afsluiten oprit Kempkensberg.

Headerfoto: Jeroen van Kooten.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (10)

 1. r dijk

  5 februari 2019, 18:23

  prima oplossing, resultaat vandaag gelijk goed zichtbaar. Veel langer op groen komend vanaf de Kempkensberg en niet meer die belachelijk korte 3 seconden waarop ze eerder stonden. Complimenten voor de snelle actie
  Verberg de reacties
 2. Donker Groen

  7 februari 2019, 21:45

  De foto hierboven heeft niets van doen met het bericht. Smells like propaganda!
  1. Verkeerslicht

   7 februari 2019, 21:52

   "Het verkeer vanaf de Kempkensberg dat bij de Hereweg rechtsaf slaat, krijgt nu langer groen licht."
   Die foto is vanaf de Kempkensberg (DUO) genomen. Dus past weldegelijk bij het bericht
  Verberg de reacties
 3. Michelle

  8 mei 2019, 17:26

  Zijn de stoplichten weer terug ingesteld op de vorige stand? Het stoplicht staat weer erg kort op groen en laat max. 3 auto’s door. Er ontstaat weer een enorme file vanaf kempkensberg naar het stoplicht.
  1. Ruud

   8 mei 2019, 22:17

   Heeft het te maken met het uitvallen van de spanning afgelopen dinsdag? Dat daardoor het oude programma weer geladen is vanuit een backup?
   1. Piet

    9 mei 2019, 08:07

    Daar lijkt het inderdaad op. Plotseling is de oude situatie terug en dus ook de puinhoop. Graag zie ik actie om dit weer te herstellen. Het ging juist zo goed na de laatste aanpassing.
   1. Anneke

    14 mei 2019, 09:01

    Wat is de verwachting wanneer dit opgelost wordt? Want gisteren stond er weer een enorme file op de Kempkensberg, het heeft mij ruim een kwartier gekost om langs de stoplichten te komen.
  Verberg de reacties
 4. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

  15 mei 2019, 16:21

  Door een stroomstoring in de stad is er een defect ontstaan in de verkeerslichten waardoor de oude instellingen teruggezet zijn. Het defect is inmiddels verholpen en de instellingen zijn gewijzigd. Verkeer vanaf Kempkensberg heeft daarbij weer langer groen. Tijdens de avondspits van vandaag controleert het verkeersteam of de verkeerslichten weer functioneren zoals voor het defect.
  Verberg de reacties

Reageren