Krant Groningen Bereikbaar #7 met speciale aandacht voor ringwegen

Krant Groningen Bereikbaar #7 met speciale aandacht voor ringwegen

Op 2 en 3 december valt hij weer bij inwoners van Groningen en omstreken op de mat: de krant van Groningen Bereikbaar. In dit zevende nummer is er speciale aandacht voor de ringwegen van Groningen. De krant zit als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Roder Journaal en Midweek).

De krant bevat een apart katern met de naam 'Groningen Ringwegen'. Het katern staat stil bij de recente verbeteringen aan de oostelijke en noordelijke ringweg. Ook wordt de lezer bijgepraat over de plannen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Stadshistoricus Beno Hofman duikt in de oorsprong van de Groningse ringwegen.

Station Europapark
Verder heeft de krant onder meer aandacht voor de groei van station Europapark, de ambitieuze treindienstregeling voor 2020, de herinrichting van A-straat en Brugstraat en de nieuwe technische hulpmiddelen langs de Groninger toegangswegen. Zoals altijd bevat de krant ook een actuele projectenkaart, met een compleet overzicht van de huidige en toekomstige werkzaamheden aan weg en spoor in Groningen.

Online lezen
Lees hier de Krant Groningen Bereikbaar #7 online.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. Jannet van der Spek

  2 december 2015, 14:54

  Goededag, zojuist kreeg ik de krant Groningen bereikbaar onder ogen in de gezinsbode en ik word er echt onpasselijk van. Is het nu echt niet mogelijk om ook iets aandacht te besteden aan de negatieve gevolgen van de voorgestelde aanpak van de ringweg zuid? Het decimeren van het parkje in de Wijert noord, het verdwijnen van de fietstunnel naar de Maaslaan, de verslechtering van de leefbaarheid aan de Vondellaan en Maaslaan, het weer opnieuw op de schop nemen van de omgeving van station Europapark, net nu daar zo'n mooie fietstunnel met leuke omgeving is gekomen. Heel veel bomen gaan om. Bovendien wordt het ook nog grotendeels gefinancierd met geld dat eerst bestemd was voor het spoor, al zullen sommige mensen dat juist positief vinden. Is het niet beter om dat gewoon eerlijk te noemen?
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  3 december 2015, 16:21

  @Jannet van der Spek: De krant van Groningen Bereikbaar wordt verspreid in de stad en in de regio. We weten dat voor veel mensen in en om de stad de plannen voor de zuidelijke ringweg nog relatief onbekend zijn. Zij krijgen er echter wel mee te maken. Daarom hebben we ons in deze artikelen beperkt tot de hoofdlijnen en de actuele stand van zaken. Wie meer wil weten over het plan, kan op deze website terecht. Hier is heel veel informatie te vinden, ook over de punten die jij hebt genoemd.
  Verberg de reacties
 3. Tja..aard

  7 december 2015, 18:23

  http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/rijk-wil-benodigde-spitsstroken-niet-13388583.html
  Verberg de reacties

Reageren