Krant Groningen Bereikbaar #4 met katern over Aanpak Ring Zuid

Donderdag 12 juni is de krant van Groningen Bereikbaar weer verspreid in Groningen en omgeving. In deze krant is veel aandacht voor de gewijzigde plannen voor Aanpak Ring Zuid, in woord en beeld. De krant zit als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Roder Journaal en Midweek). 

In de krant vindt u onder andere een overzicht van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen. Ook kunt u zien wat de plannen betekenen voor de Vondellaan, de omgeving van de Multatulistraat (De Wijert), de Maaslaan (Rivierenbuurt) en Helpman. Verder leest u interviews met enkele betrokkenen die een zienswijze op de plannen hebben ingediend. Wat vinden zij van de aanpassingen? Ook zijn we de straat opgegaan om te horen wat omwonenden van het toekomstige Zuiderplantsoen van de plannen vinden. En wat betekenen de plannen eigenlijk voor de fietsers?

Historische plannen
Stadshistoricus Beno Hofman vertelt in de krant over de plannen die er in het verleden zijn geweest om het autoverkeer in en om de stad te leiden. Wist u bijvoorbeeld dat er eind jaren ’60 nog vergevorderde plannen waren om grote delen van de Hortusbuurt, de Badstratenbuurt en de Oosterpoort af te breken?

Online lezen
Heeft u de krant niet ontvangen? Lees dan de krant van Groningen Bereikbaar online.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. G.J.Meijer-Severs

  14 juli 2014, 15:02

  Heel goed initiatief deze krant.

  Wat ik nog miste zijn eigenlijk de oplaadpunten voor electrische auto`s op de nieuwe en nog te renoveren of uit te breiden P+Rs. Zonnecellen op het dak en ook daarvoor is weer minder fossiele brandstof nodig.

  Verder willen we ná het gereedkomen van de zuidelijke ringweg graag dat iedereen voor de alternatieve manieren van vervoer naar -en uit de stad blijft kiezen. Hoe gaan we dat doen?

  Benieuwd naar het antwoord en met vriendelijke groet, Geke Meijer
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  24 juli 2014, 08:59

  @Geke Meijer: In de loop van 2013 zijn de P+R terreinen in Hoogkerk, Kardinge, Euroborg/P3 en Zernike voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto's. In de gemeentelijke parkeergarages waren al eerder oplaadpunten geplaatst. De suggestie om zonnepanelen te plaatsen geven we door aan de gemeente Groningen, dat een programma Energie heeft. Wij kunnen niet overzien of dit mogelijk en/of rendabel is.
  Het zou zeker goed zijn als ook na de ombouw van de zuidelijke ringweg meer mensen voor alternatieve vormen van vervoer kiezen. De provincie en de gemeente werken al hard aan het verbeteren van de verbindingen voor openbaar vervoer en fiets. Bijvoorbeeld via het project Groningen Spoorzone, waardoor meer bestemmingen in de stad per trein bereikbaar worden. Ook komen er meer 'fietsroutes-plus'. Dat zijn snelle en comfortabele fietspaden van en naar omliggende kernen, zoals Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Winsum en Leek. Die voor Zuidhorn is al klaar, die voor Bedum grotendeels en de andere volgen binnen enkele jaren. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om de auto te laten staan. Via acties in het kader van GA-slimmer worden alternatieve vormen voor vervoer onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt onder andere via werkgevers en scholen.
  Verberg de reacties

Reageren