Intrillen damwanden Esperantostraat nog tot 23.00 uur

Intrillen damwanden Esperantostraat nog tot 23.00 uur

John

In tegenstelling tot wat eerder is aangekondigd, gaat het intrillen van de damwanden bij de Esperantokruising vanavond door tot uiterlijk 23.00 uur. Dit is nodig omdat intrillen van de damwanden meer tijd in beslag neemt dan gedacht. Ook het demonteren van de bovenleiding van het spoor heeft langer geduurd. Omwonenden worden vanavond nog geïnformeerd via een brief.

De werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden in de periode dat de treinen niet rijden. Dit betekent dat er maar een beperkte uitloopmogelijkheid is. Helaas zijn wij daarom genoodzaakt om met het intrillen van de damwanden door te gaan, in plaats van om 19.00 uur te stoppen, zoals we in de brief eerder hebben aangekondigd.

Onze verwachting is nu dat het intrillen van de damwanden uiterlijk om 23.00 uur klaar is. Is dat niet het geval, dan gaat het intrillen morgen door vanaf 7.00 uur.

De werkzaamheden zijn te volgen via onze webcam.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. GGD Groningen

  11 mei 2018, 10:30

  Wat is er nodig? Het is nodig de werkzaamheden tijdig af te ronden en goed te plannen. Dit is nodig omdat omwonenden anders niet kunnen gaan slapen. Slapen is nodig omdat mensen zonder goede nachtrust ziek worden.
  Verberg de reacties
 2. Wendy (Aanpak Ring Zuid)

  11 mei 2018, 10:42

  Dat is zeker nodig! In dit geval gaat het gelukkig maar om één weekend. De laatste damplank is zojuist ingetrild en hiermee de ergste geluidsoverlast achter de rug. Ik hoop dan je vanavond weer lekker rustig kan slapen. ;-)
  Groet Wendy
  Verberg de reacties
 3. Dijkstra

  11 mei 2018, 11:56

  Ik had al gemerkt dat de werkzaamheden gisteravond uitliepen. Ik ben hier echter niet middels een brief over geinformeerd. Waarom niet?
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   11 mei 2018, 17:15

   We hebben elkaar vanmiddag ook gesproken bij de informatiekeet. Zoals gezegd, is het meer dan vervelend dat je opnieuw de brief niet hebt ontvangen. Onze excuses daarvoor! We gaan hier nog scherper op zijn. Ik zorg ervoor dat je de brieven voortaan in ieder geval digitaal ontvangt.
  Verberg de reacties

Reageren