Informatieavond Aanpak Ring Zuid en Groningen Spoorzone over werkzaamheden aan spoor

Informatieavond Aanpak Ring Zuid en Groningen Spoorzone over werkzaamheden aan spoor

John

Op donderdag 4 juli houden aannemers Combinatie Herepoort (van het project Aanpak Ring Zuid) en Strukton (van het project Groningen Spoorzone) een gezamenlijke informatiebijeenkomst over de komende werkzaamheden aan het spoor. U bent van harte welkom.

Beide aannemers hebben deze zomer werkzaamheden gepland aan het spoor tussen Groningen en Assen/Veendam/Duitsland. Groningen Spoorzone start met de uitbreiding van station Groningen Europapark. Ook beginnen de voorbereidingen voor de bouw van een vierde spoor tussen het Hoofdstation en het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’ in Haren. Aanpak Ring Zuid gaat van 31 juli t/m 8 augustus de Helperzoomtunnel onder het spoor schuiven. Deze nieuwe tunnel komt in het verlengde van de Helper Brink.

De gezamenlijke informatieavond is bedoeld om omwonenden en andere belangstellenden te informeren over de komende werkzaamheden. U bent van harte welkom op donderdag 4 juli tussen 18.30 en 20.30 uur in Brasserie de Leyhoeve (Helperpark 258-D).

Programma
Het programma is als volgt:

18.30 - 20.30 uur: Open inloop voor het project Groningen Spoorzone
Naast beelden van de nieuwe situatie en informatie over planning en verwachte hinder is er mogelijkheid om met medewerkers van de aannemer en opdrachtgever in gesprek te gaan.

19.30 - 20.00 uur: Presentatie over Helperzoomtunnel
Bert Kramer (Combinatie Herepoort) geeft een toelichting op de bouwactiviteiten aan de Helperzoomtunnel. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Frank

  10 juli 2019, 17:24

  Ik krijg de nieuwsbrief over de helperzoomtunnel. In geen enkele nieuwsbrief stond de informatieavond van 4 juli aangekondigd. Dit vind ik een slechte zaak. Deze informatieavond heb ik gemist en had ik graag willen bijwonen omdat ik de ontwikkelingen volg.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   12 juli 2019, 20:23

   Hallo Frank, samen met Groningen Spoorzone hebben we veel uitnodigingsbrieven verstuurd naar omwonenden. Ik ben het met je eens dat we daarnaast de informatieavond ook in de nieuwsbrief hadden moeten aankondigen. Dat is een gemiste kans geweest.
  Verberg de reacties

Reageren