Huurwoningen noordzijde H.L. Wichersstraat dit jaar nog afgebroken

Huurwoningen noordzijde H.L. Wichersstraat dit jaar nog afgebroken

John

De huurwoningen aan de noordzijde van de H.L. Wichersstraat worden eind dit jaar afgebroken. Voorbehoud hierbij is dat de plannen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg onherroepelijk moeten zijn. De Raad van State doet hier naar verwachting binnen enkele weken een uitspraak over.

Zoals al enkele jaren bekend is, moeten de huurwoningen aan de noordzijde van de H.L. Wichersstraat wijken voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Dit is nodig omdat de zuidelijke ringweg hier iets zuidelijker en ondergronds komt te liggen. Bovenop de ringweg komt een nieuw groen gebied, het Zuiderplantsoen.

Voor de sloop van de woningen is een ontheffing van de Flora- en Faunawet nodig omdat er dwergvleermuizen in het gebied voorkomen. Dat betekent dat de woningen alleen mogen worden afgebroken in de periode van september tot december. Als de woningen niet in 2016 worden afgebroken, maar pas eind 2017, kan er vertraging ontstaan in de uitvoering.

De woningen worden nu via tijdelijke contracten verhuurd. De bewoners zijn er al enige tijd van op de hoogte dat de sloop gepland staat voor de tweede helft van 2016. Vorige week hebben ze een brief gekregen waarin de einddatum is bevestigd.

Zuidzijde
Woningcorporatie Lefier is de eigenaar van de woningen aan de zuidzijde van de H.L. Wichersstraat. Kortgeleden heeft Lefier aan de huurders hiervan laten weten dat zij ook deze woningen wil afbreken. Het plan van Lefier is om dit in 2018 te doen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. Margje

  4 oktober 2016, 22:46

  heel erg naar dit, zit je er net een maand in, we waren totaal niet op de hoogte :(
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   5 oktober 2016, 15:24

   Van Lefier hebben we begrepen dat je aan de noordzijde woont en een tijdelijk huurcontract hebt via Carex. Carex verhuurt deze woningen in afwachting van sloop. Voor meer informatie kun je het beste met Carex contact opnemen.
  Verberg de reacties
 2. Paula

  5 oktober 2016, 20:18

  Jammer dat ik hier moet lezen dat de noordzijde voor december gesloopt gaat worden. Wanneer wordt de zuidzijde hierover ingelicht? Betekent dit dat we volgende maand in de lawaai en rotzooi zitten? Ik zou het zeer op prijs stellen dat we als direct betrokkenen op de hoogte gehouden worden door jullie of de aannemer of Lefier
  1. Paula

   24 oktober 2016, 18:59

   Beste John, nogmaals jammer dat ik geen reactie of informatie krijg op mijn vragen. Al begin ik het wel te begrijpen, gezien de reacties van de Carex bewoners van de noordzijde. Ik distantieer me hier volledig van. De onrust en overlast welke dit veroorzaakt is iets waar ik afstand van neem. Ik heb morgen een gesprek met Lefier en hoop van hun iets meer informatie te krijgen.
   1. John (Aanpak Ring Zuid)

    27 oktober 2016, 15:21

    Beste Paula, excuus dat ik nog niet op je vraag had gereageerd. Jouw reactie was voor ons mede aanleiding om Combinatie Herepoort te vragen een brief te sturen naar de bewoners van de zuidzijde van de H.L. Wichersstraat. Deze brief is dinsdag bezorgd. Verder heeft Lefier toegezegd in de huisbezoeken die ze momenteel aflegt, informatie te geven over de sloop van de noordzijde. Heb je nog verdere vragen, dan kun je contact opnemen met Bert Kramer van Combinatie Herepoort, zie de brief van dinsdag voor zijn contactgegevens.
  Verberg de reacties
 3. Gijsbert

  7 oktober 2016, 08:33

  Ho ho, dit is erg op de zaken vooruit lopen.

  Mijn contract op basis van leegstand wet loopt zeker nog 3 maanden. Deze is rechtsgeldig en gebaseerd op de vergunning uitgegeven door de burgemeester.
  Daarnaast is de sloop nog afhankelijk van het tracébesluit én de ontheffing van de Flora- en Faunawet.

  Uiteraard heb ik al contact opgenomen met mijn verhuurder.
  Verberg de reacties
 4. Janse & janssens

  23 oktober 2016, 10:25

  Geachte ARZ personen, zoals vaker stelt u de zake rooskleurig voor. U heeft immers een klus te doen. Hoe meer mensen u, uw berichten geloven des te beter kennelijk, maar geloven doe je elders.
  De raad van state heeft haar eindoordeel gegeven. Die gaan over wet-en regelgeving. U wil een klus doen en de aannemerscombinatie vrijwaren van obstakels zoals aangekochte, door Lefier verkochte huizen, laten verhuizen van vleermuizen, slopen van bomen, nieuw aanleggen van alle kabels en leidingen. Aanleggen van nieuwe riolering. U noemt en schrift op borden dat het omleggen is. ......
  Liefier verkocht haar woningbezit in de Wicherstraat op last en na veel overleg met Gemeente. Op last van RWS die bouwen wil.
  De planning van uw werkzaamheden zoals die eerder bekend gemaakt werden lieten zien dat de werkzaamheden vanaf Hoogkerk beginnen. Het duurt dus nog even. Nu kan het zijn dat de aannemerscombinatie een totaal andere planning heeft gemaakt. Die nog niet openbaar is en op grond waarvan nu al de goed bewoonbare woningen gesloopt moeten worden en mensen op stel en sprong binnen NoTime verhuizen moeten naar: elders. Ze woonden daar niet voor niets: ze moeten wonen. Uw verwijzing naar Carex is onbeschoft en buiten de orde. Uw opdrachtgever RWS(rijksvastgoedbedrijf) is verantwoordelijk voor aankopen. Lefier verkocht al veel eerder. Er zat dus een organisatie tussen.
  U roept de Flora en Fauna wet nu te hulp.. echter er lopen handhavingsverzoeken zoals u weet en op grond daarvan mag u niet beginnen of laten beginnen met slopen, ook niet van de bomen in de route van vleermuizen. Nu ook Lefier heeft ..aangekondigd ook het zuidelijk deel te willen slopen, wordt duidelijker dat grondeigenaar, de nieuwe grondeigenaar van deze meer dan 100 jaar oude, eerste woningbouwvereniging grootste plannen heeft. Er komt veel grond vrij op een locatie die ruimte biedt voor torenhoge gebouwen. Mensen, dieren, bomen en vertrouwen in de overheid zodat er al was.. moet wijken voor torenhoge ambities van RWS , de Minister van De VVD en haar volgelingen en ambities van het Stadsbestuur en GS.
  Sloop is daarvan de basis, net als omleggen van alle kabels en leidingen. De overheid kent geen schaamte in misleidend taalgebruik en maskeren van de werkelijkheid. Maar u in uw taak wellicht wel, dus vertel hoe het werkelijk zit en geef de bronnen weer zodat controle mogelijk en op zijn plaats is.
  Het is niet de eerste keer dat RWS bij grootschalige wegenbouw belangen van mensen, dieren en bomen niet serieus neemt. U moet immers slechts een klus uitvoeren?
  Verberg de reacties

Reageren