Het nieuwe Julianaplein levensecht in beeld

Hoe gaat het nieuwe Julianaplein eruit zien? Bij de presentatie van de plannen in september waren de bolfoto’s van visualisatiebureau VIA Drupsteen zeer in trek. Deze interactieve panoramafoto’s (klik hieronder) geven een levensecht beeld van de nieuwe situatie op en rond het Julianaplein en Vrijheidsplein, vanuit verschillende gezichtspunten.

 Let op: deze afbeeldingen zijn gebaseerd op het plan van augustus 2013 (het Ontwerp-Tracébesluit). Inmiddels is besloten dat het fietspad tussen Brailleweg en Vondellaan onder de op- en afrit van de A28 door zal gaan. Deze onderdoorgang is zichtbaar in de afbeeldingen waar de Vondellaan duidelijk in beeld is, namelijk 'Overzicht Vondellaan - Papiermolen' en 'Overzicht Hoornsedijk'. Bij deze gezichtspunten kunt u kiezen voor 'Ontwerp Tracébesluit - fietspad Vondellaan verdiept'. Bij 'Balkon Maaslaan' kunt u kiezen voor de optie 'Zonder bomen'.

3D-animaties
Ook de 3D-animaties van BonoTraffics, waarin een auto’tje in de nieuwe situatie van A naar B rijdt, oogstten veel bewondering. Als kijker rijd je mee over de nieuwe zuidelijke ringweg en vlieg je er als in een helikopter overheen. Er zijn filmpjes gemaakt van de routes Zernike – Europaweg, Drachten – Helpman, Hoogezand – Goningen-Zuid en Assen – Zernike.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. j.p.janse

  9 februari 2014, 19:31

  Mooie visualisaties inclusief geluiden. Zonder licht en andere lastige neveneffecten. Groen is mooi groen gemaakt, maar de werkelijkheid zal anders worden.Ongeloofijk veel nieuw beton en asfalt.Waterwegen: klopt het dat ik een fietsbrug over het NoordWilemskanaal zie.Wat is vaarhoogte/bediening van deze brug en wat is de hoogte van de betonnen brug tov gkp. Waartoe moet deze fietsbrug leiden. Wat zijn de vaarwegeisen van betonnen bruggen over deze vaart.Vaarbreedte? gezien de in het water staande peilers? Het oude Winschoterdiep is afgedamd en voorzien van een te vergroenen betonnen plaat.Wat is de ratio achter deze afdamming?Wat was en is functie van deze 400 jaar oude vaarweg.Wat wordt deze na afdamming?
  Verberg de reacties
 2. Jopie

  10 februari 2014, 20:19

  Geen nieuws dus, maar een herinnering.
  Verberg de reacties
 3. Viktor

  12 februari 2014, 13:35

  @j.p.janse: De fietsbrug over het Noord-Willemskanaal vervangt de huidige fietsbrug en verbindt het Hoornsediep met de Grunobuurt. De fietsbrug blijft net als nu beweegbaar. De precieze locatie is nog niet bekend. Deze locatie hangt af van de nieuwe (vaste) brug in de A7/N7. De vaarbreedte verandert hier niet. Uw vragen over het Oude Winschoterdiep beantwoorden we binnenkort op een nieuwe pagina op deze website.
  Verberg de reacties
 4. John (Aanpak Ring Zuid)

  18 februari 2014, 09:08

  @Jopie: Klopt. We hebben de beelden van het nieuwe Julianaplein opnieuw geplaatst, omdat we merken dat veel mensen hierin interesse hebben, maar lang niet iedereen ze heeft opgemerkt. Overigens gaat het om afbeeldingen op basis van het Ontwerp Tracébesluit (OTB), van augustus 2013. Dat (voorlopige) plan wordt op dit moment verder uitgewerkt, mede op basis van zienswijzen die erover zijn ingediend. Het uiteindelijke (definitieve) Tracébesluit kan op onderdelen afwijken van het getoonde. Zodra het Tracébesluit klaar is zullen we daarom nieuwe, actuele afbeeldingen op de website plaatsen. Volgens de huidige planning gebeurt dat aan het eind van het tweede kwartaal van 2014.
  Verberg de reacties

Reageren