Groen licht voor tracébesluit zuidelijke ringweg Groningen

Groen licht voor tracébesluit zuidelijke ringweg Groningen

John

Het project 'Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2' kan worden uitgevoerd. Dat heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vandaag (19 oktober 2016) bepaald in een einduitspraak. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Einduitspraak
Met het tracébesluit wordt het bestaande tracé van de zuidelijke ringweg aangepast. Tegen het tracébesluit waren diverse bezwaarmakers in beroep gekomen bij de Raad van State. In september 2015 oordeelde de Raad van State in een zogenoemde tussenuitspraak dat de minister het tracébesluit op enkele onderdelen moest aanpassen. De minister heeft naar aanleiding daarvan in februari 2016 een nieuw besluit genomen. In de einduitspraak van vandaag oordeelt de Raad van State dat de minister hiermee aan de opdracht in de tussenuitspraak heeft voldaan en dat het tracé van de zuidelijke ringweg mag worden aangepast.

Afrit Hoornsediep
In het nieuwe besluit wordt ook het tracé bij de afrit bij het Hoornsediep verlegd. Dit zorgt voor een toename van de geluidbelasting op de woningen bij die afrit. Dit kan met de aanleg van 'stiller' asfalt worden opgelost. Dit type asfalt was echter niet in het tracébesluit vastgelegd. In de uitspraak van vandaag heeft de Raad van State alsnog een verplichting tot het aanleggen daarvan opgenomen. De projectorganisatie heeft deze eis al vastgelegd in het contract met de aannemer Combinatie Herepoort.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. T.R.Bekius

  19 oktober 2016, 15:29

  Veel succes een mijlpaal is geslagen een kruispunt met verkeerslichten waar 2 A en E wegen samenkomen waar is dat nog in Nederland alleen nog in het Noorden. We gaan ervoor.

  grt TB
  Verberg de reacties
 2. Jan de Jong

  20 oktober 2016, 08:00

  Eindelijk gaat het gebeuren, het zou ook eens een keer tijd worden.
  Ik wens iedereen een voorspoedige bouw toe !!
  Verberg de reacties
 3. Stil asfalt

  21 oktober 2016, 22:35

  D66 is nu echt de weg kwijt. Claimt dat de gemeente Groningen stil asfalt heeft afgedwongen. Niets is minder waar. Het stille asfalt is de verdienste van diegenen die naar de Raad van State zijn gestapt. D66 is een partij die juist helemaal niets heeft gedaan voor de omwonenden van de ringweg, die omwonenden stelselmatig heeft gekleineerd. https://groningen.d66.nl/2016/10/20/d66-blij-groen-licht-nieuwe-ringweg/?platform=hootsuite
  Verberg de reacties
 4. Co

  22 oktober 2016, 20:38

  Bedankt bestuursrecht voor uw uitspraak kunnen civiele werkers eindelijk aan de slag
  Verberg de reacties

Reageren