Groen langs 'witte wand' aan Meeuwerderbaan

Groen langs 'witte wand' aan Meeuwerderbaan

John

Op verzoek van de bewoners planten we deze week groen aan langs de Meeuwerderbaan. De bewoners kijken hier tegen een 7,5 meter hoge wand van witte UV-doeken aan, die de fundering van de tijdelijke weg beschermen.

De witte doeken aan de Meeuwerderbaan voorzien we van klimplanten, zoals Hedera, Wilde Wingerd en Klimhortensia. Om de klimplanten te geleiden, spannen we staalkabels verticaal en diagonaal langs de wand. Ter hoogte van de kruising met de Meeuwerderweg planten we Blauwe Regen. Bij aanplant hebben de klimplanten een hoogte van circa 150 cm. Ze groeien ongeveer een meter per jaar.

Aan de kant van het Winschoterdiep komen groepen van steeds drie Krentenboompjes. Deze zijn in het begin ongeveer 125 tot 150 cm hoog en kunnen uitgroeien tot bomen van vier tot zes meter. In de groenstrook aan de voet van de wand zaaien we een bloemenmengsel in.

Het groen wordt vrijdag 26 april geplaatst. In de dagen ervoor halen we de bouwhekken weg en brengen we de staalkabels aan. Het aanplanten van het groen gebeurt deze week omdat de Meeuwerderbaan van dinsdag 23 april tot en met vrijdag 26 april is afgesloten voor autoverkeer. Dat is nodig voor bodemonderzoeken. De werktijden zijn overdag tussen 07.00 en 16.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Buiten de werktijden is de straat gewoon open voor autoverkeer.

Dit groen komt er langs de Meeuwerderbaan.
Dit groen komt er langs de Meeuwerderbaan.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. FIlip

  25 april 2019, 10:51

  Kan dit niet doorgetrokken worden langs de esperantoweg? Die witte muur is behoorlijk spril en nu de werkzaamheden nog tenminste 5 jaar gaan duren zou het fijn zijn als het weggehaalde groen enigzins gecompenseerd zou worden. er kunnen natuurlijk ook alvast bomen gepland worden die later op de deksels gepland worden zodat ze tegen die tijd ook afmetingen van betekenis hebben.
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   17 mei 2019, 10:50

   Op dit moment zijn er geen plannen om hier groen aan te planten. Het groen langs de witte muur aan de Meeuwerderbaan is aangelegd op verzoek van bewoners, omdat zij vanuit hun woning tegen de wand aankijken. Het stukje bij de Esperantostraat is in deze plannen niet meegenomen.
  Verberg de reacties

Reageren