‘Gouden’ fietstunneltje in maart definitief dicht

‘Gouden’ fietstunneltje in maart definitief dicht

John

Het fietstunneltje tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat wordt in maart definitief afgesloten. Vanwege de goudkleurige wandbekleding staat dit tunneltje ook wel bekend als het ‘gouden’ tunneltje. De afsluiting is nodig in verband met de sloop van de voormalige oprit bij de Oosterpoort.

Update: vanwege de winterkou zijn de werkzaamheden bij de oprit uitgesteld. De fietstunnel zou op 5 maart definitief dicht gaan, maar kan nu nog iets langer openblijven. De nieuwe einddatum is nog niet bekend.

In maart begint Combinatie Herepoort met het afbreken van de voormalige oprit vanuit de Oosterpoort naar de ringweg. Deze oprit is in de zomer van 2016 dichtgegaan. Voordat de sloop kan beginnen, moet het fietstunneltje dicht. Ook gaan we de voormalige onderhoudswinkel en het muziekcentrum Het Viadukt strippen.

Fietsers van noord naar zuid en omgekeerd kunnen op twee andere plekken onder de ringweg door: langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat.

De geluidsschermen die nog langs de oprit staan, worden weggehaald. Deze werkzaamheden zijn in de avonden en nachten van 2 tot en met 4 maart. Ook worden er palen geplaatst voor het nieuwe viaduct. Dat gebeurt in de avonden en nachten van 9 tot en met 11 maart. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld vanwege het winterweer.

Eind maart hopen we te starten met de aanleg van de tijdelijke weg.

Bij de Meeuwerderbaan is het verleggen van de kabels, leidingen en riolering inmiddels afgerond.

Het 'gouden' fietstunneltje ligt in het verlengde van de Meeuwerderweg en loopt onder de ringweg door, naar de H.L. Wichersstraat. Foto: Aanpak Ring Zuid.
Het 'gouden' fietstunneltje ligt in het verlengde van de Meeuwerderweg en loopt onder de ringweg door, naar de H.L. Wichersstraat. Foto: Aanpak Ring Zuid.
In het rood de locatie van de fietstunnel. Na de afsluiting hebben fietsers twee alternatieven (groen) om onder de ringweg door te gaan: via de Verlengde Lodewijkstraat of langs het Oude Winschoterdiep.
Fietsers kunnen op twee andere plekken onder de ringweg door: langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren