Tijdelijke rioolleiding westelijke ringweg-Hereweg

Gemeente legt tijdelijke, bovengrondse rioolleiding aan

John

Deze week begint de gemeente Groningen met de aanleg van een tijdelijke, bovengrondse rioolleiding vanaf de westelijke ringweg tot aan de Hereweg. De leiding is nodig om de bestaande rioolbuizen in het gebied te kunnen verplaatsen. De tijdelijke bovengrondse riolering blijft naar verwachting tot eind 2017 in gebruik.

Vlak bij de zuidelijke ringweg liggen honderden (drinkwater- en gas)leidingen, elektriciteitskabels en rioolbuizen. De komende jaren worden die voor een deel verlegd. Ook een deel van het gemeentelijke persriool moet worden verplaatst. Daarom komt er dicht tegen de zuidelijke ringweg aan een tijdelijke rioolleiding, met een diameter van ongeveer 80 centimeter. De gemeente geeft een jonge beeldend kunstenaar de opdracht om een passend kunstwerk te maken, op of aan deze tijdelijke rioolbuis.

Werkzaamheden
De aanleg van de bovengrondse rioolleiding verloopt in twee fases. Deze week start de eerste fase. Dit eerste deel van de rioolleiding loopt vanaf het rioolgemaal Geert Huizinga (bij de westelijke ringweg), over de Leonard Springerlaan heen, langs de Expositielaan, over de Paterswoldseweg heen, langs de Muntinglaan tot het Noord-Willemskanaal. De tweede fase gaat volgende week van start. Dan wordt de rioolleiding via een zinker onder het Noord-Willemskanaal door geleid. Vervolgens wordt de leiding doorgetrokken langs de Maaslaan en het fietspad tot ongeveer de Zuiderbegraafplaats bij de Hereweg. De leiding gaat hoog over de fietstunnel bij De Papiermolen.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Ze worden binnenkort uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het verleggen van de riolering.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Dichtinbebuurt

  6 november 2016, 14:40

  Ik woon vlakbij "het fietspad in de buurt van de zuiderbegraafplaats" en kijk hier op uit en woon op reukafstand. Waarom heb ik geen brief gehad en wat gaat er gebeuren vlak voor mijn neus?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   7 november 2016, 16:47

   @dichtindebuurt, zou u een e-mail met uw adres naar info@aanpakringzuid.nl kunnen sturen? Dan kunnen wij nagaan waarom u geen brief heeft ontvangen en er voor zorgen dat u er alsnog een krijgt.
  Verberg de reacties
 2. Geert Wilkens

  10 november 2016, 21:10

  Dicht in de buurt is niet de enige die geen brief heeft ontvangen. Ook op Hoornsediep 140 t/m 204 is geen brief bezorgd.
  Verberg de reacties

Reageren