Geluidshinder verwacht van verplaatsen verkeersborden in avonden en nachten

Geluidshinder verwacht van verplaatsen verkeersborden in avonden en nachten

John

Combinatie Herepoort gaat de komende drie weken in de avonden en de nachten verkeersborden plaatsen en vervangen bij de A28 en de zuidelijke ringweg. Omwonenden kunnen hier geluidshinder van ondervinden. In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 januari is de oprit Hereweg richting Julianaplein afgesloten.

Het aanpassen van de verkeersborden gebeurt ter voorbereiding op het in gebruik nemen van tijdelijke wegen. Er wordt gewerkt op verschillende locaties langs de zuidelijke ringweg (A7/N7) en op de A28, ter hoogte van de Brailleweg. De werkzaamheden zijn ’s avonds en ’s nachts vanwege de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers. De planning is onder voorbehoud van vorst. De werkzaamheden moeten in dat geval op een later tijdstip worden uitgevoerd.

Zuidelijke ringweg
Combinatie Herepoort gaat in twee nachten (22/23 januari en 23/24 januari 2019) verkeersborden plaatsen boven en langs de zuidelijke ringweg. Dit gebeurt ter hoogte van de Maaslaan, de Waterloolaan en de Esperantostraat. Zie onderstaande kaart voor de exacte locaties. De werkzaamheden voeren we in de nacht uit, tussen 19.30 en 06.00 uur.

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de machines die bij de werkzaamheden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het inschroeven van de palen voor de constructie waar de verkeersborden aan hangen. Tijdens de werkzaamheden is op de zuidelijke ringweg één rijstrook richting Drachten afgesloten. In de nacht van 22 op 23 januari zijn de oprit Hereweg en het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats afgesloten voor verkeer. Zie onderstaande kaart voor een overzicht van de afsluitingen.

Nachtelijke werkzaamheden verkeersborden boven zuidelijke ringweg
Locaties verkeersborden plaatsen bij zuidelijke ringweg

A28
Op de A28, ter hoogte van de Brailleweg, gaat Combinatie Herepoort verkeersborden verplaatsen. Twee draagconstructies, waaraan verkeersborden boven de A28 hangen, worden verwijderd en opnieuw geplaatst. De werkzaamheden zijn gepland voor twaalf nachten (19.30 – 6.00 uur), in de periode van 21 januari tot en met 12 februari. Zie de afbeelding hieronder voor de locaties. Omwonenden hebben een brief in de bus gekregen en zijn geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst (bekijk de presentatie (pdf, 1,6 Mb).

Gedurende één avond en één nacht moeten we palen voor de draagconstructie de grond in heien. Omwonenden kunnen hiervan ernstige geluidhinder ervaren. In welke nacht er wordt geheid, is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Mogelijke data zijn 28, 29, 30 en 31 januari. Via deze website, Facebook en Twitter maken we de datum bekend. Ook de overige werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. Het verkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Locaties verkeersborden verplaatsen op A28
Locaties verkeersborden verplaatsen op A28

Headerfoto: Raymondbos.nl

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren