Sloop woningen H.L. Wichersstraat noordzijde en Oude Winschoterdiep

Gaten bij H.L. Wichersstraat voor werk aan elektriciteitskabels

De aannemer van Enexis, de firma BAM, gaat op maandag 26 oktober twee gaten graven aan de H.L. Wichersstraat. De werkzaamheden zijn tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Deze gaten zijn noodzakelijk om te kunnen werken aan de elektriciteitskabels. De gaten blijven open tot het einde van de werkzaamheden begin december.

De gaten worden gegraven in de parkeerplaats ter hoogte van huisnummer 31 en in het trottoir ter hoogte van huisnummer 28. De parkeerplaats is dus tot begin december niet beschikbaar. De woningen blijven bereikbaar. De gaten worden op een veilige wijze afgezet. Er is geen elektriciteitsonderbreking. Het verkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De uitvoerders zullen de overlast beperken tot het minimum. Omwonenden zijn per brief door Enexis geïnformeerd.

Enexis
Enexis beheert een ondergronds netwerk van kabels en leidingen waarmee elektriciteit en gas terecht komt bij alle huishoudens en bedrijven in de gemeente Groningen. Een deel van dit netwerk moet worden verlegd om de ombouw van de zuidelijke ringweg mogelijk te maken. Meer informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op de website van Enexis. Heeft u vragen, dan kunt u iedere donderdagmorgen tussen 9.00 uur en 11.00 uur terecht op het inloopspreekuur in het Enexis-kantoor aan het Winschoterdiep 50.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Sarah

  18 januari 2016, 14:00

  Vorige week zijn de gaten in de H.L. Wichersstraat, zonder mededeling, wederom geopend.
  Waarom is dit het geval en hoe lang blijven de gaten dit keer aanwezig?
  Gr. Sarah
  1. @Sarah: Op verzoek van de gemeente zijn een aantal gaten tijdens de feestdagen tijdelijk dicht geweest. De gaten zijn zogenaamde selectiegaten waar Enexis regelmatig bij moet om metingen uit te voeren zolang ze bezig zijn met het verleggen van kabels rondom het Europapark. Wanneer de werkzaamheden helemaal klaar zijn, is nog niet duidelijk, mede door het winterse weer
  Verberg de reacties

Reageren