Duizenden kijkers voor filmpjes toekomstige zuidelijke ringweg

Duizenden kijkers voor filmpjes toekomstige zuidelijke ringweg

Deze week hebben duizenden belangstellenden de animatiefilmpjes bekeken van de toekomstige zuidelijke ringweg. Daarmee kan iedereen nu al zien hoe het is om over de nieuwe weg te rijden.

De filmpjes staan al sinds oktober dit jaar op de website van Aanpak Ring Zuid, maar werden ‘herontdekt’ door een artikel op de website van de Groninger Internet Courant. Ook RTV Noord besteedde in een artikel aandacht aan de filmpjes. Het populairste filmpje is inmiddels ruim 5.000 keer bekeken.

Animatiefilmpjes
Het gaat in totaal om drie animatiefilmpjes. De kijker volgt hierin een auto die in 2030 over de vernieuwde zuidelijke ringweg rijdt.

In de eerste animatie gaat de auto van de westelijke ringweg richting Assen, over het Vrijheidsplein en langs het Julianaplein.

 

 

In de tweede animatie rijdt de auto vanaf de A28 in de richting van Hoogezand, over het Julianaplein en door de verdiepte ligging.

 

 

De derde animatie toont een auto die de andere kant op rijdt, vanaf het Europaplein richting Drachten. Ook deze auto rijdt door de verdiepte ligging en over het Julianaplein.


Impressie
De animaties geven een impressie van het verkeerskundig ontwerp van de zuidelijke ringweg in 2030. De daadwerkelijke ruimte inpassing kan nog anders worden.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

  Verberg de reacties
 1. martin

  5 december 2014, 23:45

  Goede filmpjes hoor. Zo leer je mensen goed rechts te houden. In alle drie de filmpjes riskeert de bestuurder een boete voor onnodig links rijden.
  En waarom zijn de bochten niet vanuit de auto zichtbaar? zijn die bochten zo eng.
  Tevens vind ik de enkele rijstroken wel erg zuinig. Die zullen al snel verdubbeld moeten worden als alles er eenmaal ligt.
  Kortom leuk geprobeerd maar het is het net niet. Zowel de filmpjes als aanleg. En ik ben geen tegen stander van de aanpassingen aan de ZRW.
  Verberg de reacties
 2. Joris (Verkeerskundig adviseur)

  9 december 2014, 16:36

  @Martin: De filmpjes zijn bedoeld om de weggebruiker een indruk te geven van hoe de weg er in de toekomst uit komt te zien. Bij de verkeersknooppunten is ervoor gekozen om de weg vanuit de lucht te tonen, zodat goed zichtbaar is hoe de auto over het knooppunt rijdt. Overigens is de capaciteit van de weg voldoende voor een goede doorstroming. Dit blijkt ook uit het verkeersonderzoek uit het Milieueffectrapport (hoofdstuk 2).
  Verberg de reacties

Reageren