Drukbezochte informatiebijeenkomst over uitvoering ombouw

Drukbezochte informatiebijeenkomst over uitvoering ombouw

John

De informatiebijeenkomst van Aanpak Ring Zuid en aannemer Combinatie Herepoort gisteren in MartiniPlaza trok zo’n 560 bezoekers. Zij kwamen meer aan de weet over het plan voor de ombouw en de wijze van uitvoering.

De bezoekers konden op de bijeenkomst kennismaken met de mensen van Combinatie Herepoort. Ze kregen uitleg over het plan voor de ombouw, de uitvoering en de planning van de werkzaamheden. De bezoekers maakten volop van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen. Vragen waar niet ter plekke een antwoord op kon worden gegeven, zoals over precieze maatvoeringen, zijn opgeschreven en worden snel per mail beantwoord. De bijeenkomst verliep in een goede sfeer.

Direct omwonenden waren per brief uitgenodigd voor een informatiesessie waarin Combinatie Herepoort meer vertelde over de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. De aannemer toonde hierbij voor het eerst ook impressies van de tijdelijke situatie. Op de vier deelsessies kwamen in totaal 70 belangstellenden af. Zij hadden zich van tevoren via de website aangemeld.

Videoverslag inloopbijeenkomst uitvoeringsplannen Combinatie Herepoort

Videoverslag inloopbijeenkomst uitvoeringsplannen Combinatie Herepoort

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (8)

 1. Rolf

  11 november 2016, 15:19

  Hoe kom ik gedurende de ombouw fase van de zuidelijke ringweg van de vechtstraat op de A7 richting Winschoten?
  Kan dat niet zo terug vinden. Na de ombouw wordt het ook een aardig stukje omrijden volgens mij.
  Alvast bedankt

  Rolf
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   14 november 2016, 10:23

   @Rolf, je vraag over de tijdelijke situatie gaan we uitzoeken. Daar komen we op terug. Na de ombouw van de zuidelijke ringweg heb je vanuit de Vechtstraat twee mogelijkheden om op de N7/A7 richting Winschoten te komen.
   1. Via de Hereweg en de verbindingsweg naar het Julianaplein en vanaf daar de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand/Winschoten.
   2. Via de Parkweg en de Brailleweg naar het Julianaplein en vanaf daar de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand/Winschoten.
   De route Rivierenbuurt - richting Hoogezand kun je ook bekijken op de routekaart op deze website.
  2. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   16 november 2016, 12:09

   @Rolf, tijdens de hele bouwperiode kun je via het Julianaplein de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand. De oprit bij Hereweg richting Hoogezand blijft open tot het voorjaar van 2018. De andere op- en afritten bij de Hereweg blijven langer beschikbaar.
  Verberg de reacties
 2. Jaap

  15 november 2016, 19:19

  Ik heb nav de presentatie die ik heb bijgewoond nog eens goed gekeken naar de vaag getekende afbeelding op slide 19 van de presentatie voor direct omwonenden. De tijdelijke weg die er komt, waar zal deze liggen tussen het Precival college en de Hereweg? De schets is dusdanig vaag dat er weinig uit af valt te leiden, maar kunnen we er van uitgaan dat uitsluitend de breedte van het talud gebruikt wordt voor de tijdelijke weg en opgehoogd gaat worden met gewapende aarde? Anders geformuleerd, zal het fietspad bruikbaar blijven tijdens de ombouw of....?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   16 november 2016, 10:18

   @Jaap, de tijdelijke weg komt naast het fietspad te liggen, dus het fietspad tussen de Hereweg en de Maaslaan blijft tijdens de ombouw open.
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties

Reageren