Drie tijdelijke viaducten in tijdelijke weg op noordbaan

Drie tijdelijke viaducten in tijdelijke weg op noordbaan

John

Bij de Hereweg, de Esperantokruising (Helperzoom) en het Oude Winschoterdiep gaat Combinatie Herepoort een tijdelijk viaduct bouwen, direct tegen de ringweg aan. De viaducten gaan deel uitmaken van de tijdelijke weg die op de noordbaan van de ringweg komt.

Om de doorstroom van het verkeer tijdens de werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid te waarborgen, worden er tijdelijke wegen aangelegd naast de huidige ringweg. Grotendeels komen deze tijdelijke wegen op een ondergrond van aarde te liggen. Hiervoor worden de taluds, de schuine hellingen van de ringweg, opgehoogd. Dit is bij de kruispunten op de zuidelijke ringweg niet mogelijk. Hier worden tijdelijke viaducten gebouwd, waar de tijdelijke wegen overheen lopen. Deze viaducten komen direct tegen de ringweg aan te liggen, aan de noordzijde.

Hoe zo’n tijdelijk viaduct eruit ziet, is al een beetje te zien bij de Esperantokruising. Daar is tijdens de treinvrije periode afgelopen november een deel van het tijdelijke viaduct over het spoor gebouwd.

Onderbouw van het tijdelijke viaduct bij de Esperantokruising.
Onderbouw van het tijdelijke viaduct bij de Esperantokruising.

De tijdelijke viaducten worden vier tot zeven meter breed. De lengte varieert van 70 tot 115 meter. Ze worden ongeveer vijf meter hoog. De viaducten hebben een onderstel van staal. De weg op het viaduct wordt gebouwd van gewapend beton. Daarop komt een asfaltlaag.

Combinatie Herepoort werkt nu verder aan het tijdelijke viaduct over de Esperantokruising. Binnenkort maakt Combinatie Herepoort ook een begin met de andere twee tijdelijke viaducten.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Ingrid

  6 april 2018, 19:43

  Vraagje - kan iemand een keer de rood/witte blokkenbarricades op de Helperzoom rechtzetten? Vanaf de Kempkensberg rechtsaf de Helperzoom op, aan het einde van de rood/witte blokken, buigen de 'uiteinden' steeds verder de autorijbaan op. Het is bijna te smal voor tegemoetkomend verkeer om elkaar te passeren, bus/vrachtwagen en auto wil al niet. Dit was eerst duidelijk niet zo en het passeren was dan wel smal, maar zeker mogelijk.
  Verberg de reacties
 2. Wendy (Aanpak Ring Zuid)

  9 april 2018, 10:31

  Hallo Ingrid,
  Bedankt voor je oplettendheid! Ik stuur je bericht door naar onze aannemer zodat die de situatie kan bekijken en waar mogelijk aanpassen.
  Groet Wendy
  Verberg de reacties
 3. Ingrid

  11 april 2018, 17:39

  Hoi Wendy, bedankt. Inmiddels is de situatie ter plaatse helemaal veranderd ivm de werkzaamheden. De chaos is nu trouwens compleet - er staan maar liefst vijf borden en twee hekken over een afstand van 10/15 meter dat het fietspad richting de Esperantokruising (vanaf Helperzoom) gesloten is (inclusief twee ronde verbodsborden 'verboden voor fietsers'), maar een onafgebroken stroom fietsers gaat hier gewoon omheen en over de rijbaan. En zig-zagt tussen de rood-witte paaltjes door, om er vervolgens gewoon tussenuit te schieten de rijbaan op. Een auto voor mij had bijna een scholiere op z'n motorkap hierdoor. Geen idee wat jullie eraan zouden kunnen doen, maar 't zou toch wel fijn zijn als de fietsers ipv dit massaal te negeren zich eens aan de verkeersregels hielden... Ik weet dat het irritant voor ze is, maar dit is supergevaarlijk! :(
  1. Tim

   12 april 2018, 09:12

   Klopt helemaal wat je zegt, het bijzondere is dat het meerendeel van deze fietsers vervolgens wel de spoorwegovergang over gaat. Tijd winnen ze dus niet door deze route te nemen. Het is er met deze laatste aanpassing zeker niet veiliger op geworden terwijl het punt al vrij onoverzichtelijk was in de vorige situatie.
  Verberg de reacties

Reageren