Dit weekend extra werken op zaterdag

Dit weekend extra werken op zaterdag

Judith

Aanstaande zaterdag wordt van 07.00 tot 19.00 uur op twee plekken doorgewerkt met het intrillen van damwandplanken. Dat gebeurt ter hoogte van de Zuiderbegraafplaats en ter hoogte van de Waterloolaan/Verlengde Oosterweg.

Het trillen verloopt op dit moment minder snel dan gepland. Dit komt doordat er de afgelopen dagen problemen zijn geweest met het materieel. Ook worden momenteel damwandplanken ingetrild op plekken die een hardere ondergrond hebben. Daarom duurt het intrillen langer dan verwacht. Hierdoor is er achterstand op de planning ontstaan.

Foto: Raymond Bos

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. Frank

  7 augustus 2019, 14:47

  Hebben jullie al een keer iets binnen de oorspronkelijke planning uitgevoerd?
  Verberg de reacties
 2. Sjirksluiter

  7 augustus 2019, 17:06

  Het ontrollen is zelfs helemaal achter in de korrewegwijk te horen. Zelfs zo hard dat het lijkt of er constant een helikopter in de lucht hangt
  1. Wytze

   7 augustus 2019, 18:03

   Kun je nagaan hoe het voor de mensen is die dichtbij wonen. Bij ons in de Anna Paulownastraat trillen de schilderijlijsten aan de muren. Dichterbij aan de Wateloolaan is het nog erger. Het is een onwaarschijnlijke hoeveelheid overlast.
  Verberg de reacties
 3. Hans

  8 augustus 2019, 08:57

  De afgelopen dagen inmiddels worden er damwanden omhoog getrokken om vervolgens opnieuw te worden ingetrild. Ik ben wel erg benieuwd wat de reden van het omhoog trekken/trillen is. Heeft dat wellicht te maken met de harde grond??
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 augustus 2019, 08:35

   Hans: ja, dat klopt. Soms is de ondergrond zo hard dat de damwandplank vast komt te zitten. Dan kan het een oplossing zijn om de plank even omhoog te trekken en het opnieuw te proberen.
  Verberg de reacties
 4. Filip

  9 augustus 2019, 10:17

  Inderdaad levert het uittrekken van de wanden ook overlast. Wat gebeurt er na de bouw met de damwanden? Worden deze dan met vergelikbare overlast verwijderd?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 augustus 2019, 09:05

   Filip: Het klopt dat de damwanden weer worden verwijderd nadat de verdiepte ligging klaar is. Volgens de huidige planning is dit in 2024. De damwanden zijn bedoeld als een tijdelijke ondersteuning van de bouwkuip. We verwachten dat het uittrekken van de damwandplanken opnieuw lawaai en trillingen oplevert. Als de plank eenmaal los zit, nemen het lawaai en de trillingen af.
  Verberg de reacties

Reageren