Deze week avondwerk nodig bij intrillen damwandplanken

Deze week avondwerk nodig bij intrillen damwandplanken

John

Het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging gaat minder snel dan gepland. Om tijdig klaar te zijn met de noordwand, moeten we op enkele locaties ‘s avonds doorgaan, tot uiterlijk 23.00 uur. We hebben verschillende maatregelen genomen om geluid en trillingen te beperken.

Deze week moeten we het intrillen van damwandplanken aan de noordkant van de ringweg zo veel mogelijk afronden. In de volgende week (19-23 augustus) moeten we aan de slag met het herstellen van het deel van de ringweg dat nu gestremd is. Dat deel, vanaf Julianaplein tot Europaweg, moet op maandag 26 augustus weer open. Dat is een harde deadline.

Periode 12-21 augustus
De planning was om in de periode 12 tot 21 augustus alleen op werkdagen te werken van 07.00 uur tot 19.00 uur. Dat blijkt niet genoeg.

Update: op alle locaties waar we nu bezig zijn, kan deze week worden doorgewerkt tot uiterlijk 23.00 uur.

Of het nodig is ook zaterdag te werken, is nu nog niet duidelijk. Op zondag werken we niet.

Periode 21-23 augustus
Na 21 augustus gaan we mogelijk nog wel damwandplanken intrillen bij de H.L. Wichersstraat (blauw op het kaartje). Voor deze werkzaamheden hoeven we geen gebruik te maken van de zuidbaan van de ringweg. Deze werkzaamheden kunnen eventueel ook later worden uitgevoerd.

Maatregelen
Om de overlast voor omwonenden te beperken, hebben we al veel maatregelen genomen. Op plekken waar dat kan, boren we gaten voor. Ook voegen we onder hoge druk water toe, zodat de plank iets makkelijker de grond in gaat. Waar dat kan, passen we de frequentie van het trilblok aan. We trillen dan met iets hogere frequentie, wat minder trillingen veroorzaakt. Om geluidsoverlast tegen te gaan, zijn geluidswerende rubberen matten geplaatst aan de zuidkant, zodat het geluid van de werkzaamheden niet wordt weerkaatst door het gebouw van DUO/Belastingdienst.

Titelfoto: Raymond Bos.

Dit artikel van 12 augustus 2019 is op 13 augustus aangepast met de nieuwe eindtijden voor deze week.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (11)

 1. John

  13 augustus 2019, 09:24

  Niet leuk, maar dit is wel goede en gedetailleerde informatievoorziening waar je wat mee kunt als bewoner! Ga zo door CHP
  Verberg de reacties
 2. robert mulder

  13 augustus 2019, 15:35

  Voorlichting, extra geluidswering of niet. De overlast is buitenproportioneel. Ik kan mijn werk (Fotostudio) niet verplaatsen en onderga de gebeurtenissen.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 augustus 2019, 11:58

   Robert, als je contact opneemt met Loket Damwanden, kunnen we bekijken of we iets voor je kunnen betekenen. Het loket is bereikbaar op telefoon 050 210 01 45.
  Verberg de reacties
 3. Natasja

  13 augustus 2019, 19:44

  Merk echter heel weinig van de mindering van geluidsoverlast. Kan amper tv kijken of iets dergelijks omdat het niet te verstaan is door het lawaai.
  Verberg de reacties
 4. Nick Smit

  14 augustus 2019, 09:27

  Beetje sneaky: een update van 13 augustus ("er kan alle avonden overal tot 23 uur doorgewerkt worden") verwerken onder een bericht van 12 augustus . . .
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 augustus 2019, 09:45

   Nick: in het artikel van 12 augustus stonden al eindtijden genoemd voor de rest van de week. Daar stond ook bij dat deze onder voorbehoud waren. Omdat de eindtijden waren veranderd, heb ik die tijden weggehaald en vervangen door de nieuwe informatie, zodat er geen verouderde informatie in het artikel blijft staan.
   1. Nick Smit

    14 augustus 2019, 13:19

    Ik bedoelde dat het een beetje vreemd is om een update van 13 augustus te verwerken in een bericht van 12 augustus, en er dan nog steeds 12 augustus boven laten staan. Als je dat vaker doet, zou ik alle oude berichten moeten gaan controleren op 'updates' om bij te blijven. Beter is dus: datum en tijd bij de update zetten, en boven het hele bericht: "voor het laatst bijgewerkt op . . ."
    1. John (Aanpak Ring Zuid)

     14 augustus 2019, 14:36

     Daar heb je wel een punt, Nick. Ik heb de datum veranderd in 13 augustus en onderaan het artikel toegevoegd dat het een update is. Bedankt voor je suggestie!
  Verberg de reacties
 5. Sophie

  15 augustus 2019, 10:29

  Mensen niet zo zeuren allemaal, dit is voor de toekomst van Groningen. Dat we als bewoners rondom de zuidelijke ringweg hier ongelofelijk veel last van hebben is totaal irrelevant, cijfer jezelf weg voor hogere doelen. Het zal en moet af, net zoals dat de weg open “MOET” volgende week; allemaal belangrijker dan woon en leefgenot. De belangen zijn ongekend groot en daarom keurt de slager ook zijn eigen decibellen bij dit project. Overigens laten we ook niet spastisch doen over deze 6 weken, ik hoor niemand erover dat het gewoon nog tot aan de kerstdagen gaat duren. Ohja totslot: ze moeten er ook nog weer uit! Lang leve de spelregels en contouren!
  Verberg de reacties
 6. Leon

  15 augustus 2019, 11:38

  kan er al een update gegeven worden over de stand van zaken?
  Verberg de reacties

Reageren