Deel parallelweg Europaweg dicht van 11 januari tot begin april 2016

Deel parallelweg Europaweg dicht van 11 januari tot begin april 2016

John

Vanaf 11 januari tot begin april 2016 voeren Enexis en Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit bij de parallelweg van de Europaweg. Deze weg is deels afgesloten voor auto’s, fietsers en wandelaars. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De bedrijven op Europapark-noord zijn bereikbaar. De werkzaamheden zouden al op 4 januari starten, maar zijn door het winterse weer een week verplaatst.

De Europaweg zuidzijde is tussen 11 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers.
De Europaweg zuidzijde is tussen 11 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers.

Vanaf januari werkt aannemer BAM in opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen in de omgeving van de Europaweg aan het elektriciteits-, gas- en waterleidingnet. Aansluitend daarop start een gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door, van het Winschoterdiep (op bedrijventerrein Europapark) naar de Europaweg. Hierna worden de kabels en leidingen door de buizen heen getrokken en gemonteerd op bestaande kabels en leidingen aan de Europaweg.

Omleidingen
Vanwege deze werkzaamheden is de Europaweg-zuidzijde (de parallelweg) tussen 11 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Via borden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen de bedrijven op Europapark-noord blijven bereiken via het Winschoterdiep. Fietsers worden omgeleid via de Barkmolenstraat.

Overlast
De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Het is niet nodig om de elektriciteit in de buurt tijdelijk te onderbreken. Bedrijven zijn tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Omwonenden hebben een brief gekregen.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden van Enexis kunt u vinden op de website www.enexis.nl/actueel. Elke donderdagmorgen kunt u tussen 9.00 uur en 11.00 uur terecht bij het inloopspreekuur in het Enexis-kantoor aan het Winschoterdiep 50.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Luit Ruben

  18 januari 2016, 13:23

  Valse start, data wegwerkzaamhedenkaart Groningen Bereikbaar en Website lopen niet synchroon. Wordt er voor de website van aanpak ring zuid een andere bron geraadpleegd??
  1. Luuk

   20 januari 2016, 14:12

   @Luit Ruben: De informatie op deze kaart en de werkzaamhedenkaart van Groningen Bereikbaar is afkomstig van de opdrachtnemers van de werkzaamheden, in dit geval Enexis. Bij het invoeren van de gegevens op de kaart van Groningen Bereikbaar is waarschijnlijk een typefout gemaakt. De planning is dat de werkzaamheden lopen tot begin april. De kaart van Groningen Bereikbaar is inmiddels aangepast. Overigens liggen de werkzaamheden nu stil door het winterse weer. Nog dank voor je oplettendheid!
  Verberg de reacties

Reageren