Constructie van tijdelijke weg noordbaan met UV-doek beschermd tegen schadelijke straling zon

Constructie van tijdelijke weg noordbaan met UV-doek beschermd tegen schadelijke straling zon

John

Langs de tijdelijke weg op de noordbaan van de ringweg is Combinatie Herepoort begonnen met het plaatsen van een UV-doek. Het doek moet de constructie van de tijdelijke weg beschermen tegen UV-straling van de zon. Het plaatsen van het witte doek combineren we met andere werkzaamheden om de hinder te beperken.

De tijdelijke weg op de noordbaan is deels gebouwd op een zandlichaam van gewapende grond (zie afbeelding hiernaast). Zo’n zandlichaam bestaat uit lagen zand, gescheiden door kunststof doeken. In elke laag gewapende grond zit ook een licht plastic raster. Dit raster is het constructieve onderdeel van de gewapende grond. In de loop van de tijd kan het raster door UV-straling beschadigd worden. Om dit te voorkomen, plaatsen we een UV doek langs de gehele constructie.

Het doek blijft enkele jaren hangen en verdwijnt weer als de tijdelijke weg wordt afgebroken. Gekozen is voor een extra dik doek dat vuurbestendig is en beter bestand is tegen vandalisme dan dunnere doeken.

Het UV-doek dat geplaatst wordt is wit van kleur. Dit is de standaardkleur voor dit type doeken. Nadat de doeken zijn geplaatst, gaan we bekijken of we iets aan de aanblik moeten doen.

Het schema hieronder laat zien op welke locaties het doek wordt geplaatst en wanneer. Omwonenden ontvangen hierover binnenkort een brief. De werkzaamheden geven beperkte geluidshinder. Waar mogelijk wordt het plaatsen van het doek gecombineerd met andere werkzaamheden, zoals het asfalteren van klinkervakken.

Datum

Locatie

Opmerkingen

15 - 19 oktober

Fietspad Zuiderbegraafplaats

Fietspad al afgesloten voor vervangen vleermuisschermen.

22 - 26 oktober

Parallelweg Europaweg

Parallelweg overdag al afgesloten voor asfalteren klinkervakken.

25 oktober

Waterloolaan

Datum onder voorbehoud. Op deze locatie hoeft de weg niet te worden afgezet. Deze werkzaamheden worden opgepikt wanneer het uitkomt.

29 okt - 9 nov

Meeuwerderbaan en Winschoterdiep

Meeuwerderbaan al afgesloten voor asfalteren klinkervakken.

5-8 november (in de nacht)

Oprit Hereweg

Oprit afgesloten.

 

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (12)

 1. Koos

  18 oktober 2018, 10:41

  Wat is dat toch voor een heerlijke planning, eerst het fietspad opnieuw asfalteren en een nieuw trottoir aanleggen en amper enkele weken later het fietspad weer afsluiten, er rijdt ook al weer zwaar materieel over, ondanks de rijplaten zou het me niet verbazen als er enige verzakking optreed.
  Verberg de reacties
 2. Nico

  18 oktober 2018, 23:22

  Bij het niet naar buiten kunnen/mogen/willen brengen van écht nieuws, is het aanbrengen van een doek kennelijk nieuwswaardig.
  1. Thomas

   20 oktober 2018, 08:49

   Duidelijker kan het niet: tijdelijke weg wordt geschikt gemaakt voor langdurig bestaan!
   1. John (Aanpak Ring Zuid)

    23 oktober 2018, 10:54

    Thomas, ik snap je gedachtegang, maar al vanaf het begin is bepaald dat de tijdelijke weg net zo wordt gebouwd als een definitieve weg. Het plaatsen van het UV-doek staat los van de vertraging.
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties
 3. A. Ensing

  20 oktober 2018, 13:06

  Fijn dat in ieder geval dit gedaan wordt. Het ziet er niet uit zonder doek. Ik vraag me wel af hoe lang de tijdelijke weg geschikt blijft om overheen te rijden.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   23 oktober 2018, 10:56

   Al vanaf het begin is bepaald dat de tijdelijke weg net zo wordt gebouwd als een definitieve weg. De weg blijft dus voor langere tijd geschikt.
   1. Raymond

    23 oktober 2018, 10:58

    John, Kan ik ook reactie krijgen
  Verberg de reacties
 4. Martin (vechtstraat)

  21 oktober 2018, 00:27

  Iets begrijp ik niet aan dit verhaal. Er wordt aan de noordkant van de weg UV werend doek geplaatst. Een kant waar de zon nooit op schijnt. Kan het de bewapening niet eens tegen het beetje UV strooi licht wat via de wolken en zo er op terecht komt? Niet bepaald best materiaal denk ik dan.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   23 oktober 2018, 10:58

   Martin, het is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat het door UV-straling wordt beschadigd. Beter voorkomen dan genezen ;p Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt bij definitieve wegen.
  Verberg de reacties
 5. Raymond

  22 oktober 2018, 16:15

  Wanneer gaat eindelijk de snelheid op de "tijdelijke"baan eens omhoog naar 70 km/u. Lijkt me dat asfalt inmiddels wel stroef genoeg is.
  Wanneer word er überhaupt weer verder gewerkt aan de ring? Iedereen rijd nu op de versmalde rijstroken al maandenlang maar ondertussen gebeurt er aan de ring zelf helemaal niks, zo lijkt t althans. Krijg het gevoel meer en meer dat straks de burger blijft zitten met financiele strop omdat de aannemer zich failliet laat verklaren en de forensen en burgers nog jaren lang in de puinhoop blijven zitten
  Verberg de reacties

Reageren