Combinatie Herepoort vervolgt herstelwerkzaamheden tijdelijke weg noordbaan

Combinatie Herepoort vervolgt herstelwerkzaamheden tijdelijke weg noordbaan

John

De komende dagen gaat Combinatie Herepoort verder met de herstelwerkzaamheden aan de tijdelijke weg op de noordbaan van de zuidelijke ringweg. In de nacht van donderdag op vrijdag werkt de aannemer op de ringweg zelf, ter hoogte van de Waterloolaan en bij de Papiermolentunnel, en bij de op- en afrit Hereweg. Maandag overdag wordt het talud van de weg bij de Waterloolaan hersteld.

Vorige week spoelde er zand weg uit het talud van de tijdelijke weg op de noordbaan van de ringweg. Dit was waarschijnlijk het gevolg van hevige regen. Diezelfde nacht zijn de eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Vandaag en maandag gaat Combinatie Herepoort verder met het herstel. De werkzaamheden zijn aan de noordzijde van de ringweg, vanaf de Waterloolaan tot aan de Papiermolentunnel. Omwonenden hebben hierover een brief gekregen.

Donderdagnacht: ringweg
Vannacht werkt Combinatie Herepoort vanaf 22.00 uur tot 06.00 uur aan de ringweg ter hoogte van de Waterloolaan en bij de Papiermolentunnel. De aannemer gaat de taluds van de op- en afrit Hereweg herstellen. Achter de barrier wordt beton gestort en de goot afgedicht zodat regenwater niet meer vanaf de ringweg over de taluds kan stromen. Tijdens deze werkzaamheden is vanaf de Europaweg tot aan het Julianaplein één rijstrook in de richting van Drachten afgesloten. Het verkeer kan hier passeren. De op- en de afrit Helpman (aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg) zijn dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Maandag (overdag): Waterloolaan
Op maandag 20 augustus gaat Combinatie Herepoort tussen 07.00 uur en 17.00 uur het talud bij de Waterloolaan verder herstellen. Tijdens deze werkzaamheden kan tijdelijk niet geparkeerd worden aan de Waterloolaan, tussen de Helperzoom en de Verlengde Oosterweg.

Actuele informatie
De werkzaamheden en data zijn onder voorbehoud van de omstandigheden, zoals het weer. Wijzigingen in de planning worden bekend gemaakt via deze website.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Thomas

  18 augustus 2018, 06:59

  Ik ben onder de indruk van al het goede nieuws, gefeliciteerd hiermee.
  Echter ben ik vooral geïnteresseerd in de vooruitgang van de werkzaamheden aan de nieuwe weg. Wat is het echte nieuws?
  Verberg de reacties
 2. Fardau (Aanpak Ring Zuid)

  20 augustus 2018, 10:06

  Hoi Thomas, we doen ons best om op de website al het nieuws over de voortgang van de ombouw van de zuidelijke ringweg te plaatsen. Heb je een specifieke vraag, dan horen we dat graag.
  Verberg de reacties
 3. A. Ensing

  20 augustus 2018, 10:19

  Wanneer gaan de damwanden voor de kuip er in? Wanneer gaat de Helperzoomtunnel op zijn plek?
  Verberg de reacties
 4. Fardau (Aanpak Ring Zuid)

  20 augustus 2018, 13:18

  A. Ensing, deze werkzaamheden zijn nog niet bekend. De afgelaste zomerstremming zorgt ervoor dat we opnieuw moeten kijken naar de mogelijkheden en naar de planning. Wanneer er meer bekend is, zullen we dit communiceren.
  Verberg de reacties
 5. Raymond

  6 september 2018, 11:35

  Waarom rijden we allemaal dagelijks over de tijdelijke weg? sinds het afblazen van de zomerstremming zie ik al maanden geen werkzaamheden meer op de zuidelijke ringweg. Is het dan niet onnodig om ons al die tijd al over de noodbaan te laten rijden? Wanneer gaan wij weer wat zien van de werkzaamheden op de ring. het is voor mij en denk velen met mij erg hinderlijk om steeds met 50 km/u over de noodbaan te rijden en er totaal geen enkele activiteit bij de werkzaamheden aan de ring zelf lijkt te zijn
  Verberg de reacties
 6. Sjoukje (Aanpak Ring Zuid)

  7 september 2018, 11:35

  Hallo Raymond, ter voorbereiding van de zomerstremming is het asfalt op een aantal locaties van de oude noordbaan al verwijderd om de aansluitingen van zuidbaan naar oude noordbaan te kunnen maken. Daarnaast is de bebording al omgezet voor verkeer van west naar oost. Vandaar dat de oude noordbaan niet meer in gebruik kan worden genomen voor verkeer van oost naar west. Op dit moment werken we nog aan de planning, zodra er meer bekend is zullen we dit communiceren.
  Verberg de reacties

Reageren